Pexels
Ilustracija

Ukoliko sumnjate da vas partner vara, proverite ove znake. Oni vam mogu pomoći da utvrdite da li se nešto zaista događa ili ne.

Stručnjak za govor tela, Džudi Džejms napominje da partneri često mogu da predosete kada se nešto dešava.

Ipak, treba imati na umu da ukoliko ste po prirodi sumnjičavi ili paranoični, možda grešite. Ipak, ako ste po prirodi optimista, onda bi trebalo da verujete svojim osećajima.

Čak i kad toga niste svesni, vaš mozak može uhvatiti brojne suptilne znake, gestove, detalje na osnovu kojih ćete osetiti da nešto nije u redu i pre nego što otkrijete činjenice.

Sedam tajnih znakova koji sa sigurnošću ukazuju na to da vas partner vara.

1. Doterivanje

– Muškarac u novoj vezi posvećuje više vremena svom izgledu i doterivanju. Često ćete ga videti kako korača uspravno i ne propušta rituale lične nege ili provodi više vremena u teretani – napominje Džudi.

2. Mimikrija

Nove veze podrazumevaju intenzivnu mimikriju, pogotovo ako je zaljubljen u tu drugu osobu. To znači da će promeniti gestikulaciju, izraze lica, način govora, a može mu se promeniti i ukus za muziku i modu.

Ako u kupovinu nove garderobe ide sam, izbegava vaše društvo, što do tada nije bio slučaj, veoma je verovatno da je na pomolu nova afera.

3. Izlivi besa

Džejmsova dodaje ne možemo očekivati da partner koji vara ima osećaj krivice.

– Egu je lakše da grižu savesti pretvori u ljutnju, pokušavajući da partnerku osumnjiči za neverstvo.

Izlivi besa su normalno ponašanje onih koji varaju.

4. Telefon

– Pametni telefon je ključni alat ljudi koji varaju, oni ga čine superosetljivim, budnim i spremnim da u trenutku skoči kada se neko približi njegovom telefonu, pogotovo ako ste to vi – ističe ova iskusna terapeutkinja.

Stalno proveravanje, slanje poruka, otimanje ukoliko ga vi uzmete u ruku, izlazak iz sobe kada ga neko pozove – sve su to uobičajeni simptomi prevare. Međutim, treba imati u vidu da pojedini neverni partneri koriste i drugi, skriveni telefon.

5. Predigra

– Netačno je da neverni partneri gube interesovanje za seks, jer im libido raste zbog afere sa ljubavnicom – kaže Džejmsova, ali napominje da bi manjak predigre i ljubljenja mogao biti znak, s obzirom na to da mu to stvara osećaj kako vara novu partnerku.

6. Izbegavanje kontakta očima

Dubok i dugotrajan kontakt očima pomaže u produbljivanju emocionalnih odnosa. To je jedan od razloga zašto ga varalice izbegavaju.

7. Pojačan stres

– Varanje podrazumeva laganje obema partnerkama, oprez i strepnju da ih ne uhvatite u varanju preko telefona ili na društvenim mrežama. Zbog tolikog pritiska varalice su pod neverovatnim stresom, a to je vidljivo i u njihovom govoru tela – napominje Džudi Džejms.

Neki od načina da to iskažu jeste ubrzano treptanje, plitko disanje, cupkanje noge ili vrpoljenje. Takođe, prisutni su i iznenadni izlivi emocija, koji mogu varirati od suza do besa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here