Kobi Brajant i njegova ćerka Đijana poginuli su 26. januara u helikopterskoj nesreći u mestu Kalabasas u Kaliforniji sa još sedam osoba, a posle nekoliko dana otkriveno je i kada će biti održana komemoracija u čast košarkaške legende. 

Kako prenosi Los Anđeles Tajms, komemoracija Kobiju i njegovoj ćerki Đijani biće održana 24. februara u Stejpls centru. Ovu informaciju otkrio je izvor koji je želeo da ostane anoniman, a ovaj datum je odabran zbog simbolike brojeva. Brajantovu karijeru obeležio je broj 24 (uz osmicu koju je nosio na početku karijere), dok je njegova ćerka nosila broj 2, koji će simbolizovati mesec februar koji je drugi u godini.

Kao mesto komemoracije odabran je Stejpls centar, iako se prvobitno spekulisalo da bi to moglo da se održi na fudbalskom stadionu, gde može da stane više ljudi. Razlog je to što je Stejpls centar bio druga kuća Kobija Brajanta i u njemu je proveo 20 godina veličanstvene karijere.

Navijači širom Amerike su posle helikopterske nesreće počeli da dolaze ispred legendarne hale da odaju počast svom idolu. Dresovi Brajanta, poruke i sveće su ispred hale već danima.

Nema sumnje da će Stejpls centar biti mali da primi sve zaintersovane koji žele da prisustvuju komemoraciji. Još ne postoje informacije o tačnom vremenu, kao i eventualnim ulaznicama. Kako navode mediji, mesta će limitirana i ulaz će biti strogo ograničen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here