Otkriveno zašto je Kfor došao na Brnjak i Jarinje

1
Youtube/ Top Channel Albania
Pripadnici Kfora

Kfor će biti prisutan na terenu i neće nasilno uklanjati barikade, potvrdio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić, nakon sastanka sa komandantom Kfora general-majorom Frankom Federičijem.

Gradonačelnici sa severa Kosova su nakon susreta sa predstavnicima međunarodne vojne misije na Kosovu, došli na Jarinje i Brnjak kako bi informisali građane o ishodu razgovora.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je u izjavi za Tv Most da je najvažnije da je komandant Kfora jasno rekao da se Kfor neće mešati u političke teme i da će biti prisutni na terenu kako bi mogli da spreče eventualne incidente.

– Dobro znamo da ih je bilo 17, pre svega ovde na prelazu Brnjak, i da su sve izazvali pripadnici Rosu. Isto tako komandant Kfora je rekao da Kfor ne namerava da nasilno da uklanja blokade, to je ono što mi pozdravljamo. Insistirali smo na tome da Kfor bude prisutan, da u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, monitoriše i da kontroliše ovaj proces, jer smo u prethodnom periodu mogli da vidimo da se pripadnicu Rosu iživljavaju nad našim narodom tamo gde su usamljeni, kao što su bila trojica Srba koja su sakupljala drva. Ono što je važno je da mi moramo da sačuvamo prisebnost, moramo da budemo uzdržani, da ne nasedamo na provokacije jer je očigledno da Priština želi da iskoristi trenutnu situaciju i izazove incidente. Sa druge strane Kfor će biti na terenu, kako bi mogao da kontroliše situaciju i spreči eventualne incidente, odnosno da monitoriše, kako se to albanski specijalci do zuba naoružani ponašaju prema srpskom narodu – izjavio je Simić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da je ovo osmi dan protesta Srba na severu Kosova i Metohije protiv namera Prištine da kako je rekao “ovaj narod stavi u geto da se onemogući sloboda kretanja”.

1 COMMENT

  1. Cuvajte se Kfora da Vam ne doveze nekog Kosovskog Milorada Dodika.Ovaj nas kada su ga doveli svi smo prihvatili jedinsvene registarske tablice pa vojsku i dosta toga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here