Promo

KAKO da znam da li je vreme da prodam svoj automobil, pitanje je koje često postavljaju vlasnici četvorotočkaša. Odgovor će zavisiti od niza različitih faktora.

Starost i stanje vašeg ljubimca u ovoj odluci igraju najveću ulogu. Međutim, staro vozilo ne znači nužno da mu je vreme za prodaju. Ako mislite da iz svog starog automobila možete izvući još godinu dana, a da ne morate da ga popravljate, tada svakako nastavite da ga vozite, ali iskoristite dodatno vreme da uštedite novac za vašu sledeću kupovinu.

Samo uvek imajte na umu da bi vas svaki klik na brojaču kilometara mogao približiti velikom računu za popravku.

KADA JE VREME ZA PRODAJU AUTOMOBILA?

Ako se osećate kao da stalno trošite više novca na popravke i održavanje kako bi vaš automobil bio u pogonu, sa sigurnošću je vreme da pitate sebe da li vas više košta održavanje automobila, nego što on vredi. To možete utvrditi u pet koraka:

Utvrdite koliko vredi vaš automobil. Najpopularniji i najjednostavniji način da se to uradi je odlazak na portal nekog ko vrši otkup automobila. Tu možete da popunite onlajn formulare sa informacijama o svom vozilu (godina, marka, model, kilometraža, stanje), a zatim da saznate za koliko se slična vozila prodaju.

KOLIKO VAS KOŠTA ODRŽAVANjE AUTA?

Da biste znali svoje realne troškove oko automobila morate da otkrijete cenu održavanja na putu. Neka vam mehaničar odredi: sve velike popravke koje treba odmah da uradite, ostale značajne popravke koje će morati da se izvrše tokom sledeće godine, ali ne moraju odmah i glavno održavanje koje će uslediti na osnovu kilometraže vozila, poput zamene tečnosti, kočnica, guma, razvodnog kaiša, pumpe za vodu i tako dalje.

Uporedite troškove i vrednosti i ako je trošak veći od vrednosti, verovatno vam je bolje da nabavite novije vozilo.

SAJTOVI ZA PRODAJU AUTOMOBILA

Ispitajte račune za prošle popravke i preračunajte troškove. Mehaničari ne mogu predvideti buduće popravke sa 100 odsto tačnosti, zato imajte na umu da što je automobil stariji, veća je verovatnoća da će se stvari istrošiti ili polomiti. Posetite sajtove koji se bave prodajom automobila i čitajte kritike drugih koji poseduju istu marku i model jer ćete brzo saznati o vrstama problema sa kojima su se suočavali.

Potrošački izveštaji su još jedan dobar izvor koji vam može pomoći da vidite kakve se vrste problema javljaju u različitim markama i modelima automobila kako stare.

Da biste za kratko vreme prodali svoj automobil i to za cenu kojom ste zadovoljni morate da ispunite najpre nekoliko uslova. Najvažnije je da znate gde i kako da ga oglasite, a zatim da pripremite vaše vozilo za brzu preprodaju. Internet je naravno najbrži i najefikasniji način za prodaju vozila.

KAKO DA PRIPREMITE AUTOMOBIL ZA PRODAJU?

Postoji nekoliko pravila kojih bi se trebalo pridržavati prilikom prodaje četvorotočkaša:

1. Vraćanje kilometraže nije pravi put do novog kupca.
2. Da biste automobil brzo prodali, najvažnije je da ga oglasite na pravom mestu.
3. Uložite novac u temeljno pranje i sređivanje vozila.
4. Odredite realnu cenu za vaš auto – pogledajte prethodno koliko košta sličan model u oglasima.
5. Kontaktirajte agencije koje rade procenu i otkup vozila. Nije nužno da auto prodate njima, ali će vam oni dati realnu procenu vrednosti.
6. Zapamtite, Vaš automobil svakim danom vredi sve manje, a ne više.

KAKO NAJLAKŠE DA PRODATE VOZILO?

Da biste svoje vozilo brzo prodali, morate ga oglasiti na najboljem mogućem mestu. Ozbiljni kupci redovno kupuju auto oglase i svakodnevno posećuju najpopularnije specijalizovane auto sajtove koji imaju veliku bazu modela.

Čak i u Srbiji internet je ubedljivo najbrži način za prodaju vozila i omogućava vam da postavite fotografije vašeg automobila, kao i da detaljno opišete stanje i opremu koju imate. Vodite računa da u oglasu napišete koji ste vlasnik po redu, kao i da navedete celokupnu opremu, jer nikada ne možete znati šta je to potencijalnom kupcu važno i zanimljivo.

Nemojte preterivati sa početnom cenom, već dobro pogledajte koliko košta sličan automobil kod drugih prodavaca i odredite neki prosečan iznos.

Preporuka je otkup-kola.rs. Troškovi prenosa su na njihov račun i trenutno imaju najveću otkupnu cenu. Ili pozovite odmah +381 69 411-32-73

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here