FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Na Beogradskom sajmu je otvoren 43. Međunarodni sajam turizma, koji će trajati do 27. marta, a u okviru kojeg će biti održane još dve sajamske manifestacije 12. Međunarodni sajam vina Beovajn (Beowine) 25 i 26. marta i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-oprema od 24 do 27. marta.

Otvarajući sajam ministarska trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je istakla zadovoljstvo što se sajam održava uprkos tome što svet nije ni miran ni stabilan.

Istakla je da će Srbija i dalje ostati atraktivna, moderna, uzbudljiva turistička destinacija, a domaći turizam će nastaviti da se razvija.

“Rat u Ukrajini će se svakako odraziti i na turizam, ali verujemo da će opstati uprkos svemu, jer ovo je veoma prilagodljiva industrija”, rekla je Matić.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je rekla da se domaći turizam na ovom sajmu promoviše pod novim brendom “Srbija doživi”, što je prema njenim rečima pravi naziv, budući da turizam jeste doživljaj.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je naveo da će Beograd od 24. do 27. marta biti centar dešavanja i da će glavni grad na sajmu prezentovati svoju raznolikost.

Otvaranju je prisustvovalo više ambasadora, ministar za ekonomski razvoj Crne Gore Jakov Milatović, kao i ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, te šef Predstavništva RS Mlađen Cicović.

Inače, slogan ovogodišnjeg sajma turizma je “Između planina i mora”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here