Otvoren Nacionalni PET centar

0

"Heltker" (Healthcare) sektor kompanije "Simens" (Siemens) pobedio je sredinom 2008. godine kao najpovoljniji ponuđač na javnom konkursu za projektovanje, izgradnju i opremanje Nacionalnog PET centra, po sistemu "ključ u ruke".

"Simensov" sistem "Bajograf 64 trupoint" (Biograph 64 Truepoint) omogućava korišćenje najsofisticiranijih metoda za dobijanje precizne dijagnoze u ranoj fazi" – izjavio je Ratko Kraković, direktor "Heltkera" u beogradskom ogranku "Siemensa".

PET je dijagnostička metoda koja pripada oblasti nuklearne medicine, a uz pomoć koje se mogu pratiti najsuptilniji procesi u ćelijama različitih tkiva i organa.

Biološki aktivne supstance – radiofarmaci unose se u organizam i nakon toga se prati njihova aktivnost, bilo u određenoj zoni ili čitavom telu pacijenta.

Vizuelizacija i rekonstrukcija procesa na ćelijskom i molekularnom nivou vrši se uz pomoć najmodernijih softverskih aplikacija, a upotreba dodatnog radiološkog CT skenera omogućava preciznu lokalizaciju promena koje se odigravaju na morfološkom nivou.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here