PKS

Sektor preduzetništva PKS otvorio je danas u Kuli „Šalter za preduzetnike“, prvi van beogradskih opština, radi podrške razvoju preduzetništva, malih i srednjih preduzeća i njihovog poslovnog povezivanja.

To je mesto gde će svi preduzetnici sa teritorije kulske opštine imati mogućnost da dobiju savet, uputstvo i podršku. Sledeće opštine u kojima će biti otvoreni šalteri za preduzetnike su Preševo i Bujanovac.

„Šalter za preduzetnike funkcioniše kao one stop shop, to je nefinansijska podrška postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoja preduzeća. Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji želimo da na efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim aktivnim programima i aktivnostima i doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije“, rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

„Ovakvi šalteri su izuzetno važni za poslovanje preduzetnika na lokalnom nivou, kao i da je podrška lokalne samouprave od velike važnosti za razvoj privrede u opštinama i regionu i pozvala prisutne preduzetnike da u što većem broju koriste usluge šaltera“, istakla je Simanić.

Rad šaltera za preduzetništvo u opštinama omogućava preduzetnicima da, u opštini kojoj pripadaju, na brz i jednostavan način, dobiju informacije potrebne za njihovo poslovanje, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije. Preduzetnici na šalteru mogu da se informišu i o subvencijama, aktuelnim konkursima, programima, kreditnim linijama, poreskim propisima i procedurama, analizama tržišta, pripremi poslovnih planova i svim drugim mogućnostima za unapređenje poslovanja.

„Cilj ove ideje je da zajedno sa lokalnim zajednicama opština Kula, Odžaci, Sombor i Apatin na osnovu sporazuma o tehničko-poslovnoj saradnji, olakšamo preduzetnicima ovog regiona da na jednom mestu, koje će biti jasno definisano, budu sve informacije od značaja za njihov rad, a sa ciljem stvaranja dobrog poslovnog ambijenta,  u kojem će privrednicima biti olakšano poslovanje i samim tim stvaranje većeg profita i otvaranje novih radnih mesta“, rekao je Zoran Bulatović, direktor PKS-RPK Sombor.

„Nastojaćemo da ispunimo  očekivanja preduzetnika i uveren sam da ćemo u narednom periodu moći da se pohvalimo dobrim rezultatima radom ovog šaltera. U tom smislu od velikog značaja je i podrška Privredne komore Srbije“, rekao Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime