Tanjug
Nova kovid bolnica u Batajnici

U Batajnici je otvorena nova, najveća kovid bolnica, izgrađena za samo četiri meseca. Prvi pacijenti će u tu zdravstvenu ustanovu ući danas posle 17 sati.

Otvaranju bolnice prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar i Darija Kisić Tepavčević, direktor KCS Milika Ašanin, direktora bolnice Tatjana Adžić Vukičević.

Bolnica ima 930 mesta, i to 680 poluintenzivne i 250 intenzivne nege.

U bolnici će biti devet velikih odeljenja sa po 30-40 kreveta, a primaće pacijente sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

U njoj će raditi iskusni specijalisti iz Kliničkog centra Srbije, najbolje medicinske sestre, tehničari, fizioterapeuti, laboranti, kao i mlade kolege koje su primljene na konkursu, a ustanova će imati i sve potrebne aparate i najsavremenija sredstva.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je ovo istorijski dan za Srbiju, u svakom smislu, jer se otvara nova bolnica, izgrađena za četiri meseca. Ona je rekla da Srbija dobija bolnicu u najtežem trenutku, kada je danima ogroman broj novozaraženih, i preko 800 pacijenata dnevno hospitalizovanih, a pritisak na zdravstveni sistem kontinuiran već devet meseci.

– Dobijamo bolnicu kada nam je najpotrebnija – naglasila je Brnabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here