Unsplash

Prevazilaze sve prepreke.

Devica i Vodolija

U ovoj kombinaciji Vodolija je ta koja prvo “zapadne za oko” Devici. Ona smišlja taktiku kako da Vodoliji privuče pažnju, jer kod pedantnih Devica sve je u planiranju. Od svih oružja kojim raspolaže najbolje će upaliti duhovitost Device, jer Vodolija “pada” na bogatstvo duše, a ne na materijalne stvari.

Među njima postoji jaka hemija, a mnogi astrolozi tvrde da su oni krajnje neobičan astro spoj, jer imaju vrlo različite karaktere, ali i interesovanja, kao i vrednosni sistem.

Međutim, njima je potrebno vrlo malo vremena da bi se zaljubili jedno u drugo. Ova dva znaka jedan na drugi deluju fatalno na početku, ali najčešće do prvih nesuglasica dođe jer je Vodolija neustrašiva, a Devica ta koja se ni u šta ne upušta dok ne proceni rizik.

Ovu vezu odlikuje stalna napetost zbog Devicinog zvocanja i pasivne agresije s kojom pokušava da uveri Vodoliju da je ona u pravu i da bi trebalo da je prati, što deci Urana, koji su po prirodi veliki slobodnjaci, naročito smeta.

Vodolija je sklona da joj toleriše određeno vreme u zavisnosti od snage emocija koje gaji, ali kada joj dodsadi, obavestiće Devicu da odlazi, uverena da je to zauvek.

Ova dva znaka su u stanju da ne budu u kontaktu mesecima, čak i godinama, ali da se često u mislima vraćaju jedno drugom.

Pošto su oboje tvrdoglavi, pitanje je ko će od njih dvoje prvi ostvariti ponovni kontakt. Neminovno je da će postojati prenemaganja kod oboje kada je reč o pomirenju, ali kad se konačno opet nađu i spoje, to će biti zauvek.

Strelac i Ribe

Oni su još jedan par koji je po zvezdama na prvi pogled spoj nespojivog. Stelac je zavodnik koga ne interesuju društvene norme, već se nekonvencionalno ponaša, dok Riba robuje mnogim predrasudama, a istovremeno mašta o ljubavi iz bajke. Dok je ona povučena, on bez stida pokazuje svoju naklonost i želi što pre da konkretizuje i formalizuje njihov odnos.

On je više strastveni tip kome treba vremena da otkrije svu dubinu osećanja koja u njemu postoje, ali ga Ribe neodoljivo privlače zbog svoje, gotovo detinjaste, romantične predstave o životu. One u njemu vidi oslonac i nekoga ko bi mogao da je vodi kroz život.

Njemu će se to sviđati na početku, ali vremenom će ga guštiti njeni veliki i ozbiljni životni planovi, jer ne zaboravite da on smatra da može da radi šta god mu se hoće.

Njihovi rastanci su burni, ne ostaju njihova intima, već o tome oboje pričaju “na sva usta”, tražeći podršku okruženja za svoju odluku. Kada prođe prvi nalet negativnih emocija, oboje su u stanju da pate jedno za drugim, ali da se ne javljaju.
Čak i kada su u kontaktu, to im donosi više štete nego koristi i tada se oboje kunu da je to definitivno kraj. Kako vreme odmiče, i jednom i drugom sve više nedostaje veza koju su imali. Koliko god stvari između njih bile komplikovane i naizgled nepopravljive, na kraju je Strelac taj koji će ponovo prvi dati šansu njihovoj priči.

Ribe kao da to jedva čekaju, jer nikad nisu ni digle ruke od njega. Možda će biti potrebno vremena da se usklade, ali kada se konačno dogovore o tome što su ciljevi kojima oboje streme, njihov odnos postaje neraskidiv.

Lav i Vaga

Njih dvoje su pre svega dobri prijatelji koji jedno na drugo ne zaboravljaju čak ni u momentima kada su najstrašnije posvađani. Lav je veliki osvajač koji smatra da ne postoji osoba koja ne može podleći njegovom šarmu, ali kad naiđe na Vagu, nauči da to baš i nije tako i menja pristup.

Zato će se prema njoj ophoditi pre svega zaštitnički i prijateljski. Biće mu potrebno mnogo vremena, ali će na kraju uspeti da osvoji srce Vage i smatraće da je postigao cilj. Međutim, ljubavna drama ova dva znaka tu tek počinje.

Pošto je Lav eksplozivne prirode i vrlo često samovoljan, pa smatra da mu je sve dozvoljeno, Vaga će se gotovo uvek naći u ulozi njegovog glasa razuma.

Vaga je smirenija, ali će i ona imati svoje epizode u kojima ne se može izboriti s temperamentom Lava. Kada on oseti da mu Vaga nije potpuno posvećena i da postoji mogućnost da je izgubi, pokušaće da je pridobije poklonima ili osmišljenim iznenađenjima.

Vaga nije imuna na luksuz koji joj Lav nudi, a njemu je neophodan, ali to njoj nije dovoljan razlog da pređe preko njegove prenaglašene teatralnosti koja je iritira.

Iako im ciljevi u životu nisu baš slični, oni se drže zajedno, ali u njihovom odnosu počinje prilično da škripi kada Lav uoči flertovanje Vage sa drugima, ma koliko ono bezazleno bilo. Svađe između Lava i Vage su žustre i eksplozivne.

Koliko god se činilo da Vaga “usta ima, a jezik nema”, ona se u ovakvim situacijama prikazuje Lavu u potpuno drugačijem svetlu. Zato je tokom njihovih rasprava ona glavni govornik, dok on više sluša nego što iznosi svoje argumente.

On će se pokupiti i otići, jer Vaga od njega zahteva da smanji doživljaj sa posesivnošću.

Na taj način joj ostavlja vreme da razmisli o svemu, ali i teši sebe da na njihovu priču definitivno nije stavljena tačka. Ta faza u njihovom odnosu nikad nije kratkog daha.

Lav je taj koji na kraju inicira ponovni susret i kontakt, pokajnički obećavajući sumnjičavoj Vagi da će se promeniti i da će sve biti savršeno. Vaga ga, naravno, toliko dobro poznaje, pa ne poveruje u svaku reč, ali konačno uvek pristane da se njihova priča nastavi.

To ne znači da u njihovom odnosu neće više biti turbulencija, ali su previše vezani jedno za drugo da bi mogli da zamisle da se rastanu zauvek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here