ATAImages

Premijera filma “Nije loše biti čovek” održana je u beogradskoj Kombank dvorani, a ovacije i aplauzi su dokaz da se publici svidelo novo ostvarenje Dušana Kovačevića.

Crvenim tepihom prošetala je autorska i glumačka ekipa predvođena rediteljem i scenaristom Dušanom Kovačevićem, a zablistali su i Vojin Ćetković, Branka Katić, Gordan Kičić, Hristina Popović, Andrija Milošević, Lena Kovačević, Momčilo Bajagić Bajaga.

Glavni lik: Vojin Ćetković

– Ovo je film s nekoliko paralelnih priča koje se na kraju saberu u jednoj tački. Pošto volim čiste priče, koje su čitljive i lake za razumevanje, ovaj film je u žanru trilera koji može da bude i kao bajka. Ne volim suviše mrak, ali ovaj film u sebi ima element tame, ali ne i mraka. Veliki deo života posvetio sam paralelnom svetu ptica i životinja i ovaj film sam baš hteo da posvetim tom dragocenom svetu s kojim sam odrastao – rekao je Dušan Kovačević.

Film “Nije loše biti čovek” prati profesora klavira Milana, koga igra Vojin Ćetković, koji nakon pet godina odlučuje da reši misteriju nestanka, pod nerazjašnjenim okolnostima,
svog kuma nekadašnje pop zvezde Ranka Belog, koga tumači Gordan Kičić. Nailazeći svuda na nerazumevanje, Ćetkovićev lik razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Gordan Kičić

– Veliki pisac je pisao scenario. Mnoge stvari su se podudarile s nekim mojim razmišljanjima i mojim životnim putevima. Gde god smo se susretali moj lik i ja bilo je uzbudljivo i dobro. Bio je izazov naći pravu meru. Kada je velika emocija, treba je kanalisati. Pre svega, veliki je izazov bio izgovoriti rečenice koje sam pisao ne znajući za Duškov scenario. On je pročitao neki moj intervju, nešto što sam pisao i što je bilo veoma lično. Kad sam video njegov scenario, te rečenice su bile skoro iste kao one što sam ih ja pisao. Bilo je teško jer sam ovaj scenario i ovu priču shvatio vrlo lično – rekao je Vojin Ćetković i dodao:

Lena i Bajaga

– Večeras sam posebno uzbuđen jer me prvi put moje ćerke gledaju na premijeri. Splet srećnih i životnih okolnosti me je spojio s Dušanom Kovačevićem i ovim filmom, a već sam govorio o tome koliko ovu priču shvatam lično – rekao je novinarima Ćetković dodajući da je u današ njem sistemu vrednosti teško dobrom čoveku da opstane.

– Dobar čovek se rađa kao dobar. Ne može se to naučiti, ali je teško izdržati i opstati kao takav.

Velika čast: Andrija i Hristina sa ćerkom

Povratak kući

Glumica Branka Katić je rekla da joj je bila velika čast što prvi put igra u nekom Kovačevićevom filmu, koji je legenda po čijim delima su snimljeni neki od najboljih naših filmova.

– Igram suprugu koja voli svog čoveka i shvata da je u teškoj situaciji već par godina pošto je izgubio svoj posao i ponos. Trudi se da zadrži još neko dostojanstvo i malo se čudno ponaša. Dolazi kući i stalno priča o nekom psu sa kojim komunicira. Zaista me zabrine – rekla je kroz osmeh glumica.

Branka Katić

Na pitanje koliko je teško danas biti dobar čovek, kazala je da je to odluka nas samih.

– Na svakome od nas je odluka da li želi da bude dobar čovek ili ne, da li želi da bude dobar i da brine o onima koje voli, da bude pristojan prema onima koje ne poznaje i da doprinese ovom društvu u kakvom god ono jeste stanju, ili hoće da bude fukara i da otima, laže, krade. Volela bih da se vratimo pravim vrednostima u životu i da malo više zagrlimo jedni druge.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here