Foto: MN Press
Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbalska reprezentacija Portugalije

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se direktno na Svetsko prvenstvo u fudbalu pošto je u poslednjem meču kvalifikacija pobedila u gostima Portugaliju sa 2:1 posle totalnog preokreta i gola Mitrovića u 90. minutu.

Posle meča selektor Srbije je imao mnogo razloga za zadovoljstvo.

– Mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali večeras zaslužili da pobedimo. Mislim da su momci odigrali takmičarsku utakmicu sa jednoim dubokim uverenjem da možemo da dobijemo. Portugalci su za mene praktično prvaci Evrope. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal i svi zaslužuju čestitke rekao je selektor Stojković i dodao:

– Mi smo od početka govorili da će utakmica u Lisabonu biti finale i to se i desilo. Znali smo da nas jedino taj rezultat vodi tamo gde želimo. Mentalna snaga, požrtvovanje igrača poštovanje svih principa koje sam i koje smo tražili donelo je rezultat. Srbija ima pravo da slavi noćas.

Potom, selektor je objasnio zašto je iz startne postave izostavio najboljeg strelca Srbije Aleksandra Mitrovića.

– E pa sad, ne znam šta da vam kažem. Moj posao je da osmislim, moj posao je da prenesem igračim, moj posao je da ubedim igrače i sve je to rezultiralo onako kako se završilo. Mislim da je stručni štab zaista odradio svoj deo posla i da je objašnjeno do tančina igračima šta treba da rade na terenu. Mi smo verovali u to. Stalno smo govorili da protivnik nema krila da leti. Igra se deset na deset. Pokazali  smo veliku volju i motivaciju i na kraju se vratilo. velika je stvar pobediti portugal. Pitali su me za 1984. godinu i ja sam rekao da su tradicije tu da bi se rušile. Eto pokazal smo da posle više od trideset godina možemo da pobedimo Portugaliju.

Posle jedne od najvećih pobeda fudbalske reprezentacije poslednjih godina, Piksi je istakao da za ovu reprezentaciju nema limita.

– Nema limita za ovu reprezentaciju. Ova utakmica je pokazala na kraju ko je olji. Ipalo je na kraju da smo mi bolji i da smo to zaslućili i imamo potencijal za još veće stvari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here