Ovako će izgledati “Beograd na vodi”

0

Prva faza projekta počeće do 1. marta 2015. godine: Mohamed Alabar, Aleksandar Vučić i Siniša Mali na predstavljanju "Beograda na vodi"
 

Predsednik srpske vlade je na otvaranju renovirane zgrade Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici rekao da će u prvoj fazi biti izgrađena kula koja će postati novo obeležje Beograda i regiona, kao i hoteli i tržni centar.

 

"Pre kraja 2016. spoljašnost beogradske kule će biti u potpunosti završena", rekao je Vučić.

 

Premijer je naveo da se taj projekat realizuje u saradnju s kompanijom "Igl hils" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i dodao da se još razmatra model učešća u zajedničkoj kompaniji Srbije i stranog partnera.

 

Vučić je precizirao da ulaganje Srbije u projekat neće biti veće od 200 miliona evra i da zemljište neće promeniti vlasnika, već će biti dato u zakup na duži vremenski period.

 

 

 

Izvršni direktor arapske kompanije Mohamed Alabar kazao je da će u projekat biti uloženo između tri i četiri milijarde evra, od čega u prvu fazu oko jedne milijarde.

Alabar je dodao da će projekat obuhvatiti izgradnju kulturnih, stambenih, poslovnih i komercijalnih objekata i da će poštovati kulturu, lokalnu tradiciju i duh Beograda.

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će projekat obuhvatiti izgradnju između 1,8 i dva miliona kvadratnih metara prostora na oko 100 hektara zemljišta u Savskom amfiteatru.

 

Mali: Beograd na vodi će pokrenuti građevinu i privredu

 

Mali je rekao i da je obnovljena zgrada Beogradske zadruge prvi objekat koji pokazuje kako će izgledati taj deo grada.

 

Gradonačelnik je pozvao Beograđane da do ponedeljka posete zgradu i vide maketu projekta Beograda na vodi.

 

Vučić je na svečanosti Alabaru poklonio ključeve Grada Beograda, dok je Alabar premijeru dao staklenu maketu buduće beogradske kule.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here