EPA-EFE/Antonio Bat

Navijači zagrebačkog Dinama ogorčeni su tretmanom koji prema njima sprovodi policija, ukazuju na višemesečnu represiju koja traje i danas, a sada imaju i video dokaz onoga o čemu pričaju.

U nedelju su na svoju fejsbuk stranicu “Dinamo to smo mi” prikazali video na kome se vidi kako redari na ulazu maksimirskog stadiona teraju decu, dečake od desetak godina i mlađe, da se izuvaju. U opisu videa su napisali “ovako izgleda ulaz u logor Maksimir”.

Snimak je nastao pre meča sa Goricom odigranog u subotu, kome je moglo da prisustvuje određeni broj navijača.

– Na Dinamo protiv Gorice u subotu je stiglo 780 navijača Dinama, a mnogi od njih ostali su zgroženi onime što ih je dočekalo na ulazu na stadion. Osiguranje je detaljno pretraživalo sve koji su ulazili na Maksimir, a išlo se do te mere da su se pretresala i deca kojoj su iziuvane patike – kažu iz udruženja navijača Dinama.

Mnogi navijači su se u komentarima javili, na ličnom primeru svedočili o represiji redara i policije.

– Skidali su nas po kiši i hladnoći u gaće. Zadnji put mi je redar pokušao uzeti mobilni dok sam to snimao. Da mu policajac nije rekao da smiri strasti, bilo bi svega. Kada neko baci baklju, pronađu mu ime i porodicu do trećeg kolena. A ovo je u redu i o tome se ne priča. Sve to odvija se na stadionu na kojem je pravo čudo da beton dosad nekome nije pao na glavu. Neka budu srećni da ljudi uopšte dolaze i reskiraju živote, a ne da još represiju vrše nad njima – napisao je jedan od navijača u komentaru videa.

Ulaz u logor Maksimir

Možemo biti sigurni da Krešimir Antolić nije pazio na predavanjima iz kriminalistike ili je u društvu braće, kao i neki prije njega izgubio pamćenje pa ne zna definiciju "kriminalca" i "kriminalne organizacije". Ali isto tako možemo biti sigurno da jako dobro zna kako se vrši represija nad navijačima, kako pokorno izvršavati naređenja iz Međugorja ili prikrivati tragove u aferi SMS…Pogledajte tretman djece na ulazu u sjevernu tribinu i proširite ovaj sramotni video da svi vide kako se GNK Dinamo Zagreb odnosi prema svojim navijačima!Osim toga redari su pred očima službenika MUP RH oduzimali makse, a prije samo koji mjesec hapsili su ljude što ih ne nose. Suradnja bivših kolega je na visokom nivuo kada je represija u pitanju – sigurnost i povjerenje prije svega.U obrani interesa navijača i članova kluba #Dinamo – to smo mi!

Gepostet von Dinamo – to smo mi am Sonntag, 18. Oktober 2020

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here