Pexels

Pravu ljubav možete da pokažete osmehom, pogledom, dodirom, maženjem i, naravno, seksom. Mnogi ljudi vole da razlikuju seks i vođenje ljubavi, jer im je zaista važno kako se partner ophodi prema njima, pa više nežnosti u intimnom odnosu za njih predstavlja čin ljubavi.

Seksualne fantazije su svojstvene i ženama i muškarcima, ipak žene više maštaju o nežnosti, kao i o telesnom sjedinjavanju na nivou duhovnog, piše Women’s Health.

Definitivno neke poze u vođenju ljubavi omogućavaju viši nivo intimnosti. Upravo ovih 9 poza omogućiće vam povezanost i ljubav.

Žena na vrhu

Kad muškarac leži dole, a žena je na njemu, za oboje je to, kako tumače stručnjaci koji se bave odnosima, na neki način “ranjiv odnos”. Muškarac tada odustaje od kontrole, a žena je potpuno izložena. Takva poza otvara puno prostora za dodire i intimna milovanja, što pojačava emocionalnu povezanost.

Muškarac drži ženu

U ovom položaju muškarac drži ženu koja mu sedi u naručju. S njenim nogama obavijenim oko njegovih bokova i njenim rukama oko njegovog vrata, ovaj položaj je pogodan za usporavanje pokreta, strastvene poljupce i romantično njihanje, što stvara osećaj prijatnosti i privrženosti.

Misionarska poza

Misionarska poza je jedan od najintimnijih položaja u vođenju ljubavi, jer su lica partnera blizu i gotovo cela tela im se dodiruju. Kako bi poboljšali učinak, stručnjaci savetuju da partner pridržava partnerku za zadnjicu i da svojim nogama obavije njene.

“Spooning”

Takozvani “spooning” položaj znači da partnerka leži na stomaku, a muškarac je na njoj, ili su bočno namešteni. Iako u ovom slučaju nema kontakta očima, položaj stvara intenzivnu emocionalnu povezanost. Kako savetuju seksualni treneri, to je najbolja poza za dodirivanje, stisak ruke, što može biti neverovatno intiman čin tokom seksa. Ovaj položaj se smatra jednim od najboljih položaja za ženski orgazam.

“Hands-free”

Ovde je reč o pozi u kojoj muškarac sedi, a žena je na njemu. Takva pozicija produbljuje intimnost gledanja licem u lice, a prostor je otvoren za beskrajne poljupce, šaputanja, dodire.

“Lotos”

U takozvanom “lotos” položaju muškarac sedi kao da vežba jogu, a partnerka mu seda u krilo. Rukama i nogama obuhvata njegovo telo, pri čemu se preporučuju sporiji, senzualniji pokreti.

“S obzirom da ste licem u lice i da se gledate sve vreme, osećaj povezanosti je intenzivno prisutan”, tumače stručnjaci.

Stojeći misionar

Okretanjem misionarske poze za 90 stepeni, partneri stoje na nogama, a celo telo je u kontaktu. Čak i uz podršku zida iza leđa, partneri su u ovoj poziciji oslonac jedno drugom, telesno zavise jedno od drugog i to stvara osećaj podrške i prisnosti.

Spori ples

U ovom seksualnom položaju, muškarac sedi oslonjen na ruke smeštene iza tela. Partnerka je na njemu, okrenuta licem prema njemu, a noge su joj ispružene napred. Ova poza zahteva spore, nežne pokrete. Zbog nemogućnosti da se previše pomerate, ovaj položaj stvara električnu emotivnu intimnost, stoji u zaključku.

“High love”

U ovoj pozi partnerka leži na ivici kreveta ili na ivici neke druge površine, a partner je ispred nje. U tom činu oboje imaju kontrolu, muškarac upravlja pokretima, a žena nogama može da ga udaljava ili usporava. Gledaju se u lice, što je uvek emocionalni plus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here