Feng šui stručnjaci za njih kažu da su energetski đavoli u svakoj kući. Uvlače negativnu energiju i nesreću u vaš dom! Rešite ih se i oslobodite pozitivnu energiju da struji vašim stanom.

Prema drevnoj kineskoj veštini življenja i uređenja prostora, poznatoj kao Feng šui, određeni predmeti u našem domu prizivaju negativnu energiju i blokiraju onu pozitivnu.

Uvelo cveće
S obzirom na to da biljke simbolizuju rast i napredak, osušeno cveće ili uvenule biljke prema Feng šui verovanjima prestavlja stagniranje i ne dopušta napredak u bilo kom pravcu. I to znači da ga treba odmah izbaciti iz doma. Zato se rešite starog buketića koji čuvate i odaberite novi koji će osvežiti vaš prostor.

Polomljeni, napukli i nefunkcionalni predmeti
Slomljeni i nefunkcionalni predmeti s vremenom se na negativan način manifestuju u vašem životu. Mnogo je bolje prostor ostaviti praznim nego u domu držati pocepane ili napukle stvari koje ne služe bukvalno ničemu.

Satovi bez baterija
Sat koji stoji, a ne kuca, zaustavlja energiju, prestaje da cirkuliše i samim tim može da utiče na raspoloženje, stanje duha, kao i na napredak uopšte. Ukoliko imate u kući satove kojima se ispraznila baterija, zamenite ih i omogućite energiji da ponovo struji nesmetano vašim domom.

Oštri predmeti
Feng šui preporučuje da vaš nameštaj bude okrugao ili ovalnog oblika. Ukoliko su kvadratnog oblika, trebalo bi da preko njih stavite stolnjak, kako njegovi ćoškovi ne bi bili usmereni na vaše energetske centre i time slabili energiju. Budite oprezni sa noževima i makazama. Držite ih u fiokama!

Tužni motivi
Slike, posteri ili fotografije koje na sebi prikazuju tužne motive ili važne bitke, privlače negativnu energiju i stvaraju prostor pun tenzije, u kome sigurno ne biste želeli da boravite.

Neželjeni pokloni
Uprkos pozitivnim namerama, mnogi od nas su sigurnom bar jednom primili poklone koje nisu želeli. Iako možete da cenite gest, čuvanje neželjenog predmeta utiče na vaš mir i sreću. Feng šui stručnjaci smatraju da bi takve darove trebalo proslediti dalje i izbaciti ih iz svog životnog prostora.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here