Pixabay

Ako vam je potrebna povišica, najbrži put ka uspehu je da u svoje radno okruženje unesete biljke.Nedavno istraživanje britanskih naučnika koje je objavio Univerzitet Eksiter pokazalo je da prisustvo biljaka u kancelariji može da poboljša kreativnost za 45 odsto, produktivnost za 40 odsto, a opšte raspoloženje za 50 odsto.

– Još ranije je bilo poznato da dizajniranjem sopstvenog radnog prostora možemo poboljšati zdravlje, sreću i produktivnost. A rezultati su pokazali da se kreativnost može povećati za čak 45 odsto zahvaljujući biljkama i dizajniranju radnog okruženja jer unapređuju naše psihološko blagostanje – objašnjava psiholog dr Krejg Najt.

1. Sanseverija

Sanseverija, afričko koplje ili indijansko pero je veoma otporna biljka, pa samim tim i savršen izbor ako nemate mnogo iskustva u hortikulturi. Neće joj smetati suv vazduh i manjak sunčeve svetlosti ili ako zbog posla ponekad zaboravite da je zalijete.

2. Zamija

Zamija pripada sukulentima i veoma je popularna sobna biljka. Idealna je za radni prostor jer prema feng shui filozofiji, zamija aktivira polja sreće i novca i upija negativnu energiju.

3. Krasula

Krasula ili Japansko drvo novca je veoma popularan izbor za kancelarije, jer kako samo ime nagoveštava, prisustvo ove biljke navodno privlači novac.

4. Potos

Ova puzavica, poznata i pod nazivom Scindapsus, u srodstvu je sa filodendronom. Scindapsus se vrlo lako gaji i dobro podnosi suv vazduh. Tolerisaće i slabije osvetljenje, a nagradiće vas brzim rastom ako ga zalijete s vremena na vreme.

5. Kaktus olovka

Popularnost duguje kako neobičnom izgledu, tako i svojoj otpornosti. Baš kao i ostale vrste kaktusa, ova biljka ne zahteva previše pažnje. Držite je na svetlom mestu, ali ne i direkto izloženu suncu. Voli vlažne prostore, ali je zalivanje potrebno svega jednom mesečno. Odlična je za kancelarije, jer je nije pogodno držati blizu dece.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime