EPA/Sergei Savostyanov
Vladimir Putin

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da bi ruski vojni napad na Ukrajinu “mogao da bude početak kraja” za ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i da bi rat mogao da traje godinama.

Govoreći za Skaj njuz, Tras je rekla da “vidimo snažan i hrabar ukrajinski otpor” i da će Velika Britanija “nastaviti da ih snabdeva oružjem i ekonomskom podrškom”, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Takođe je iskazala uverenje da Putin “pravi stratešku grešku” s obzirom na štetu koju bi zapadne sankcije nanele ruskoj ekonomiji.

Ocenila je da rat neće biti ubrzo gotov, kao i da bi mogao da traje nekoliko godina.

– Bojim se da ovo neće biti brzo gotovo. Bojim se da bi ovaj sukob mogao biti veoma krvav – upozorila je ona.

Na pitanje o sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva, Tras je rekla da je “sastavila listu oligarha” i sugerisala da će postojati duži program sankcija.

Tras je priznala da će rat u Ukrajini naneti “ekonomsku cenu” Velikoj Britaniji, ali da će Britanci razumeti cenu “koju bismo platili ako se sada ne suprotstavimo Putinu”.

6 COMMENTS

  1. Pre će GB da poklekne nego Rusija , dotičnu nisu obavestili da je Rusija jedina drzava koja je sebi samodovoljna , ima sve od proizvodnje hrane preko proizvodnje goriva i najvaznije ima Zemnog gasa za tri veka za svoje potrebe .
    Gospodjo mozete lagati vaše britance i evropu ( kako koga u njoj Srbe sigurno ne ) da je Putin na izdisaju !
    Vaša dominacija polako skapava Rusi dolaze !

  2. Samo neka se britanci nadaju. Zaboravljaju oni da im Putinove podmornice kruze oko ostrva. Bolje bi im bilo da cute nego da pustaju ratne poklice.

  3. Misli mala da je iz vardara, bolece narod, nju nikako, poskupelo sve za 30% u 4 dana, za mesec dana sve duplo, ali njoj je lepo, koristi pare od oligarha koji su krali i odneli pare u london, njih mi nije zao ali zalim narod koji pati svuda u svetu zbog arogantnih britanaca, tarabic rekao da ce ostrvo nestati, nazalost nisam te srece da to dozivim

  4. Slava Rusiji!!!
    Sloboda se ne dobija “slatkim kolačićima” već krvlju, na žalost.
    Putin se bori i za našu slobodu, i za slobodu većeg dela sveta. od belosvetskih bandita. Ukraina je talac zapada i kolateralna šteta kako oni to obično i rade, guraju druge. Daj bože da se rat u ukraini što pre završi da što manje ljudi strada, jer je Amerika ugurala ukrajinu u rat kako bi oslabila Rusiju, da što man je strada nedužnog naroda koji je od strane zapada izmanipulisan. Daće bog da i onaj “cirkis nakaza” brlog u Briselu padne.
    Slava Rusiji!!!

  5. Ako još malo ovako nastavi Putin da pluta bez kormila završiče ko Nikola Čauśevski stvarno tad biče zabeležena Slava Rusiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here