Pexels

Romantične veze ove godine naći će se pred velikim iskušenjem. Dok advokati u nekim zemljama primećuju porast zahteva za razvod braka u januaru, ova godina bi mogla da obori rekorde u još jednom pogledu.

Da li se finansije održavaju na veze?

Od 2033 ispitanika u anketi, 25% muškaraca reklo je da su razmišljali o raskidu u 2023, nasuprot 14% žena. Razlog za ovu mogućnost? Više od trećine osoba, tačnije 35% pripisuje to sve većim troškovima života. Od anketiranih, 39% muškaraca i 31% žena smatra da inflacija stvara pritisak u njihovoj vezi…

Džoš Smit, savetnik iz kompanije Relate objasnio je uticaj finansijskih briga na romantičan odnos.

– Finansijske brige problem su za mnoge parove i porodice koje susrećemo u Relateu, posebno kada prihodi njihovog domaćinstva ne prate sve veće troškove života – rekao je.

Pojasnio je i da su neki skloni da hrle u zajednički život kako bi ograničili troškove, a to po njemu nije uvek dobra ideja.

– Za parove koji su tek započeli vezu, troškovi života takođe mogu da utiču na to koliko brzo će početi da žive zajedno, a neki naprave iskorak pre nego što se osete spremnim, kako bi uštedeli novac na računima i kiriji – navodi Smit.

Porodice – glavne žrtve troškova života

Ipak, ovaj razlog raskida, koji je za mnoge parove poguban, još više se odražava na porodice. Zaista, porast cena ima za posledicu izbegavanje restorana, kulturnih dešavanja i ostalih aktivnosti u slobodno vreme. I kao rezultat toga, manje je zajedničkih trenutaka udvoje…

– Važno je da partneri provode kvalitetno vreme zajedno, ali neke aktivnosti kao što su obrok u restoranu ili vikendi imaju svoju cenu, kao i briga o deci, deca iz prethodnih brakova – objašnjava Džoš Smit.

Osim toga, porodice osećaju veći pritisak zbog posledica sve većih troškova života. Finansijski pritisci takođe mogu da budu problematični za porodice u kojima postoji sukob, budući da porodica oseća da ne može da da priušti odvajanje.

Kako bi izbegli ovu nepovoljnu posledicu, Smit podstiče parove da se pozabave ovom temom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here