“Ovo je dokaz američkog licemerja prema Đokoviću”: Navijači svim srcem stali u odbranu Novaka (FOTO)

0
Foto: MN Press
Novak Đoković

Američki teniser Frensis Tijafo oboleo je od koronavirusa tokom teniskog turnira u Sjedinjenim Američkim Državama, a, zanimljivo, tamošnji mediji nisu ni približno kritični prema organizatorima i zaraženima kao što je to bilo u slučaju Adrija tura koji je organizovao Novak Đoković. 

Naime, dvostruki standardi primenjeni su i ovog puta, jer, dok je turnir najboljeg tenisera sveta dočekan “na nož”, kako tokom održavanja, tako i u momentu kada se pojavila korona, mečevi u Atlanti se ne komentarišu ni približno na isti način.

Javna kritika organizatora je izostala, a uz sve to, bolest Tijafoa se skoro i ne pominje, dok će Sem Kveri, koji je igrao u subotu protiv Tijafoa, nastaviti najnormalnije sa takmičenjem.

Tako su se, sa jedne strane, utrkivali ko će pre “pljunuti” Novaka i Adrija tur, dok pozitivan test i korona na tlu SAD-a, nije “nikakav problem” za nastavak takmičenja. Naravno, ovo nije promaklo navijačima u svetu koji su stali u odbranu Novaka.

– Zanimljivo je videti kako teniski mediji u SAD i Velikoj Britaniji nisu bili ni blizu tako zlobni u kritikama ovog događaja i incidenta kao što je to bio slučaj sa Adrija Turom – napisao je korisnik sa nadimkom “Dazzling_Dazz” koji je komentarisao i dva statusa američkog teniskog novinara Breta Habera:

– Američko medijsko licemerje je u najboljem redu – osvrće se “Dazzling_Dazz” na statuse Habera koji je ispljuvao Đokovića i celu tu situaciju na Adrija Turu, dok je u “slučaju Tijafo” samo poželeo brz oporavak pomenutom teniseru.

 

Neki su se ironično zapitali da nije Novak možda kriv i za to što se desilo u Atlanti, dok su drugi tražili “objašenjenje” od ljudi koji su iz prvih redova kritikovali Srbina.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here