Tanjug
Ričard Grenel

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je da sporazum iz Vašingtona i dogovori danas postignuti u Beogradu nisu samo reči na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mesta i razvoj privatnog sektora.

– Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa, koji je verovao da nešto drugo može da se desi. Verovao je u to da u prvi plan mogu da se stave privreda i akcenat na radna mesta. Data su obećanja narodu Srbije i hoćemo da nas smatrate odgovornim. Ovo nisu samo reči na papiru, već poslovi za ljude koji ovde žive – poručio je Grenel i istakao da je to poruka za srpske građane.

Kako je rekao, predsednik i SAD veruju u snagu privatnog sektora, da način razmišljanja “spolja” doprinese da i vlada shvati na koji način privatni sektor može da “cveta”.

– Simbolika u političkim razgovorima nikad neće moći ljudima da plati kiriju, to radi privatni sektor – rekao je Grenel.

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler istakao je posle sastanka u Ambasadi SAD sa predstavnicima Privredne komore Srbije i Kosova, da čestita na hrabrosti što su se Beograd i Priština “odlučili za narod, a ne za politiku”.

Boler je ukazao da je u Srbiju doputovao sa još pet drugih američkih agencija:

– U našoj delegaciji ovde je kompletna ekonomska moć američke vlade – istakao je šef DFC.

Kazao je da ekonomska normalizacija znači investicije i otvaranje radnih mesta, mogućnost da se razmišlja kakva bi budućnost mogla biti, umesto da budemo blokirani u prošlosti.

Predsednik Privedne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel na uspešan način promenio pristup rešavanju složenih i teških tema i odblokirao proces saradnje.

– Zahvaljujući tome danas i pričamo o biznisu i zajedničkim interesima, a ne o onom što nas deli – rekao je Čadež posle sastanka predstavnika privrednih komora Srbije i Kosova sa Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije DFC, i zahvalio Grenelu na tome.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here