commons.wikimedia/MartinPutz
Glavni grad Islanda Rejkjavik

Najbezbednija zemlja na svetu obiluje prirodnim lepotama i neverovatnim atrakcijama. Nalazi se na vrhu liste Globalnog indeksa mira.

Iako se popularna mesta za odmor kao što su Španija i Francuska smatraju veoma bezbednim, postoji jedna evropska zemlja koja je redovno na vrhu liste najbezbednijih destinacija.

Island je na vrhu Globalnog indeksa mira i ocenjen je kao najbezbednija destinacija za odmor za turiste. Zemlja je ocenjena kao politički stabilna i ima nisku stopu kriminala.

Iako Island možda ne zvuči kao idealna destinacija za letnji odmor, mogao bi da bude savršeno mesto za bekstvo od toplotnih talasa južne Evrope. Zemlja ima neke od najunikatnijih evropskih pejzaža sa prirodnim lepotama koje oduzimaju dah.

Plaža Rejnisfjara krunisana je za najbolju plažu na kontinentu na prestižnoj godišnjoj Tripadvisorovoj rang listi plaža. Plaža sa crnim peskom prekrivena je vulkanskim pepelom i okružena je morskim stenama.

Međutim, turisti treba da vode računa kada posećuju plažu, jer prelepo mesto takođe može biti veoma opasno. I dalje je bezbedno posetiti plažu, ali turisti bi trebalo da pažljivo pročitaju bezbednosne znake i da se drže dalje od vode.

Pogledajte listu najsigurnijih zemlji na svetu:

  1. Island
  2. Danska
  3. Irska
  4. Novi Zeland
  5. Austrija
  6. Singapur
  7. Portugalija
  8. Slovenija
  9. Japan
  10. Švajcarska

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here