Youtube/K1
Marina Tucaković

Čuvena hitmejkerka Marina Tucaković, proslavila se svojim nezaboravnim stihovima, a napustila nas je usled teške bolesti s kojom nije uspela da se izbori. Ipak, ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj muzici i na našoj javnoj sceni, sa hiljadama pesama pod svojim imenom.

Marina je stvorila mnoge muzičke zvezde i ostala upamćena kao veliki prijatelj mnogima, međutim, zbog samo jednog stiha uspela je da zaradi više od 100.000 evra.

Naime, pevačica Neda Ukraden otkrila je javnosti detalje o pesmi “Zora je” koja je postala izuzetno unosna zahvaljujući jednom dodatom stihu Marine Tucaković. Iako je pesmu napisao tekstopisac Đorđe Novković, Marina je dodala samo jedan stih – “Suza je iz oka kanula”, koji joj je doneo impresivnu zaradu od preko sto hiljada evra.

– Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali ‘Jovane, zora je’, pa ‘Milane, zora je’. Poslednja i konačna verzija je ‘Zora je’. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih doneo više od 100 hiljada evra – rekla je Neda svojevremeno, iznenadivši javnost ovim podatkom.

Podsećanja radi, Marina Tucaković preminula je u 67. godini nakon teške borbe sa opakom bolešću, ostavljajući iza sebe neizbrisiv pečat u domaćoj muzici. Njen talenat za stvaranje stihova nastaviće da živi kroz pesme koje je napisala, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji domaće muzike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here