Printscreen/Youtube

Na današnjem obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio više pomoći za mlade ljude.

Cilj demografskih mera jeste da se podstakne natalitet, ali i olakša tranzicija samostalnosti, kako mladi parovi ne bi prezali da li imaju sredstava da osnuju porodicu.

Zbog pozažavajuće činjenice da nestajemo kao nacija, predsednik Vučić, ministar Dmitrović i cela Vlada doneli su odluku da novim merama podignu natalitet Srbije jer će i od toga zavisiti budući ekonomski napredak

300.000 dinara za prvo dete

Prva od mera jeste podsticanje rađanja, te će se od 1. januara za prvo dete dodeliti pomoć u visini od 300.000 dinara.

Kako je predsednik naveo, sva prava, kao što je pravo svojine, vezaće se za majku.

Naglašeno je i da će fokus biti na motivaciji mladih ljudi, naročito bračnih parova da izađu iz roditeljskih stanova, tako što će im država pokloniti 20.000 evra za rešenje stambenog pitanja, a sva ta prava biće vezana za majku.

Vučić je rekao i da će to pomoći stambenu gradnju u Srbiji.

Izmene za studentkinje koje zatrudne

Ukoliko se desi da devojka zatrudni, za nju više neće važiti ispitni rokovi, ali će morati da završe studije do 26. godine i računaće se kao da su ih završile u roku.

Napomenuto je da ako se ne pojave, na primer, u roku u decembru zbog porođaja ili u bilo kom drugom roku, moći će da polažu ispite bilo kada, a ne da obnavljaju godinu studija.

Medicinski fakultet mogu da završe do 28. godine. Time će se napraviti drugačije socijalno okruženje i mladi ljudi će znati da nisu upropastili svoju karijeru time što žele da ostvare roditeljske snove.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime