Tanjug

Ruski mediji, koji imaju bliske izvore u policiji, objavili su fotografije četvorice muškaraca osumnjičenih za jučerašnji napad u Moskvi prilikom kojeg je najmanje 115 osoba poginulo, a preko 100 je povređeno.

Baza, koja ima bliske kontakte u policiji, objavila je fotografije, a sva četvorica su poreklom iz bišve sovjetske republike Tadžikistan, koja graniči s Avganistanom.

Odgovornost za napad u Moskvi preuzela je Islamska država (ISIS).

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je danas nakon hapšenja da je četvorica osumnjičenih terorista, nakon napada koji su sinoć izveli u koncetrnoj dvorani “Krokus siti hol” u Moskvi, imala nameru da pređe granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

To su Mahmadrasul Nasridinov (37), Rivozidin Ismonov (51), Šohindžon Safolzoda (21) i Rustam Nazarov (29) za kojeg je naknadno potvrđeno da nije umešan u napad.

Službenici ruske sigurnosne službe FSB-a ispitali su uhapšene muškarce.

Direktor FSB Aleksandar Bortnikov obavestio je da je privedeno 11 osoba, uključujući i četvoricu terorista koji su direktno umešani u teroristički napad u Moskvi.

On je izvestio Vladimira Putina o privođenju terorista koji su učestvovali u napadu na Krokus siti hol, saopštio je Kremlj.

Napad se dogodio u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u “Krokus siti hol” u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe “Piknik”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here