Pixabay.com

Seks je sjajan i divan, ali ponekad izgleda da kao da je pritisak u vezi s njm sve veći – treba biti ovakav ili onakav, raditi ove ili one stvari u krevetu, pa seks postaje vrlo komplikovana stvar.

Dakle, ako vas zanima jeste li jedina osoba koju muče određene stvari u seksu, evo pet najčešćih briga:

Bojite se da ste dosadni – seksualni terapeut Ava Pomerenk objašnjava kako su seksualni trendovi na vrhuncu, a zbog toga se oni tradicionalniji tipovi često osećaju loše. Boje se da su partneru dosadni, ali o tome, tvrdi Pomerenk, jednostavno ne treba brinuti.

Mislite da ne znate šta radite – za seks je potrebna vežba. Danas smo i u na tom području bombardovani nestvarnim očekivanjima pa je tako sasvim normalno ako se ne osećate samouverenim i nemate poverenja u svoje seksualne veštine – niste jedini jer je ovo jedna od najčešćih briga koje terapeuti slušaju.

Osećate pritisak – “Ono što sam primetila, a važi za oba pola, je seksualni pritisak. To može značiti pritisak da vodite ljubav u određenom trenutku u vezi (npr. nakon dva meseca veze), pritisak da magično znamo što partneru odgovara i pritisak odnosno strah od seksualnih disfunkcija – otkrila je terapeut Džilijen Kan.

Stidite se fantazija ili fetiša – “Puno mojih klijenata ima fantazije ili fetiše kojih se stide. Istina je da su vaše fantazije postojale i pre vas. Određeni tipovi filmova za odrasle su tu jer ih mnogi vole. Čak i retki fetiši nisu ništa čega se moramo stideti”, navela je Kan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here