pixabay.com

Svi vole da kažu da se njihov porodični pas ističe među ostalima, a porodica Dramond nije izuzetak.

Ri Dramond nedavno je objavila sladak video svoje svakodnevne šetnje sa psima. Međutim, jedini pas koji uvek ostaje uz nju je labrador Lusi.

“Drugi psi su nekoliko koraka ispred, trče. Ali Lusi me nikad ne napušta”, napisala je Ri.

Labrador

Postoji razlog zašto je Lusi toliko odana svojoj vlasnici. Ova rasa je izvrstan izbor za porodicu sa malom decom i drugim psima. Labradori se slažu sa svima i beskrajno vole svoje vlasnike. Prema Američkom kinološkom klubu, godinama su rasa broj jedan, a koliko su odani toliko su i puni pozitivne energije.

Buldog

Uprkos svom grubom izgledu, buldozi su prijateljska i mirna rasa koja je odličan saputnik svim generacijama.

Zlatni retriver

Ovi psi su kroz istoriju bili poznati kao otvoreni i moćni saputnici beskrajne energije i odanosti. Zato i jesu u samom vrhu po pitanju prijateljski nastrojenih i odanih pasa.

Nemački ovčar

Nemački ovčari izvorno su uzgajani da budu radni psi svojim ljudskim saputnicima. Inteligentni su i samouvereni i sjajni porodični psi.

Bigl

Kroz istoriju su korišćeni kao lovački psi, ali nema sumnje da su biglovi neverovatno odani i zabavni psi.

Mops

Prema Američkom kinološkom klubu, mopsovi žive za ljubav. Neizmerno vole svoje vlasnike i vole da primaju ljubav. Sićušni su, idealni za porodicu i vrlo prilagodljivi. Dobro im je gde god su sa svojim ljudima.

Irski seter

Ovo je još jedan pas uzgojen kako bi pomogao ljudima u lovu, a obožava svoje vlasnike. Njihova otvorena priroda čini ih prijateljski nastrojenim, rado se igraju sa malom decom i vole da udovoljavaju odraslima. Osim toga, poznati su po svojim mekanim krznenim kaputima.

Njufaundlendski pas

Ispod medveđih crta lica i pahuljastog krzna njufaundlendskog psa krije se veoma strpljiv i odan pas. Vole da se maze i vrlo su nežni.

Australijski ovčar

Podložni su dresuri, neumorni i izuzetno inteligentni, a kada se s nekim povežu, njihova odanost je nepokolebljiva.

Bernardinac

Bernardince nazivaju nežnim divovima s razlogom. Poznati su kao odlične dadilje jer su nežni i strpljivi sa decom. Prilično su otvoreni prema strancima i drugim psima, ali uglavnom su predani svojim ljudima.

7 COMMENTS

  1. Nema odanijeg,a ni pametnijeg psa od “uličnog” psa tj mešanca,koga ste spasili od teškog života.

  2. Najbolji pas i onda ga šutne na ulicu jer mu smrdi i treba voditi brigu o higijeni i onda jadničak tumara ulicama i pati za ljudima a oni ga uništili.Najbolji pas je takav,spašen sa ulice!

  3. Slobodno rečeno ,ništa nije prosto i jednostavno uz mnogo truda ponekad i muke lakše je .Spasili smo jednog sa ulice u sred hladne zime ,imamo i rasno kuče .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here