Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Popularne aplikacije “Instagram” i “Votsap” uskoro će doživeti veliku promenu imidža, a ime vlasničke kompanije “Fejsbuk” biće u prvom planu.

Aplikacije će se ubuduće zvati “Instagram od Fejsbuka” i “Votsap od Fejsbuka”, pa će ime matične kompanije biti daleko istaknutije za one koji su imali bilo kakve nedoumice oko vlasništva.

Portparolka kompanije Berti Tomson je potvrdila ovu vest za “Biznis insajder”.

– Želimo da budemo jasniji o proizvodima i uslugama koje su deo Fejsbuka – rekla je ona.

Novo ime će se pojaviti u prodavnicama aplikacija, kao i unutar njih, ali se neće videti na početnim ekranima korisnika.

Mnogi ovu promenu smatraju kontroverznom. Fejsbukov brend je poslednje dve godine bio umešan u mnoge skandale, dok su Instagram i Votsap ostali “čisti”.

Kompanija u vrednosti od 535 milijardi dolara godinama je dopuštala da njene aplikacije rade kao nezavisan tim sa značajnom autonomijom, ali u poslednje vreme pokušava da ostvari centralizovanu kontrolu, ponekad izazivajući tenzije i zabrinutost među zaposlenima.

Suosnivači “Instagrama” i “Votsapa” su u poslednjih nekoliko godina napustili kompaniju, a izveštaji ukazuju na tenzije izneđu njih i Marka Zakerberga nakon što ih je on podsticao da se približe i integrišu usluge.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here