Tanjug
Krizni štab

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naveo je, posle sednice Kriznog štaba, da je epidemijska situacija stabilna.

– Vidite i sami da već jedan duži vremenski period imamo jednu stagnaciju, jedan nivo broja zaraženih koji je konstantan. Situacija u bolnicama zadovoljavajuća. Imamo manje od 500 pacijenata u bolnicama koji se leče od kovida – rekao je Gojković.

Dodao je da zdravstveni sistem na leto čeka veliki posao i da žele što pre da se vratimo našem svakodnevnom radu.

Gojković je naveo da će prema preporukama sve maloprodajne radnje moći da rade bez ograničenja.

Ugostiteljski objekti na otvorenom će moći da rade bez zabrana, a u zatvorenom do jedan čas iza ponoći, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera. Dozvoljena je i muzika u tim objektima.

Krizni štab je preporučio da se dozvoli prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima. Kapacitet otvorenih objekata je do 50 odsto, a u zatvorenim prostorim do 30 odsto.

Omogućeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru do 500 ljudi.

– Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca, ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba – rekao je Gojković.

Dodao je da su dozvoljene proslave maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime