Pexels

Svaka osoba je različita i ima različito shvatanje kada je pravo vreme za brak. Međutim, naučnici tvrde da su otkrili koje godine su idealne za udaju ili ženidbu.

Prema naučnicima Tomu Grifitsu i Brajanu Kristijanu najbolji trenutak za stupanje u brak je 26 godina. Prema njihovoj teoriji, nakon što dovršite 37 odsto nečega u zadatom vremenskom okviru, tada ste dosegli savršenu tačku u kojoj morate odlučiti.

– Ako prosečna osoba traži savršenog partnera u periodu između 18 i 40 godina, onda je 26 idealno vreme, jer je to 37 odsto zadatog vremenskog roka od 22 godine – pojasnili su.

Prema ovoj teoriji, ako ste mlađi ili stariji od 26 godina prilikom stupanja u brak, previše ćete se svađati i brak vam neće biti funkcionalan.

Sociolog sa Univerziteta Juta Nikolas H. Volfinger ne slaže se s ovom teorijom. Prema njegovom mišljenju najbolje vreme za stupanje u brak kako bi se izbegao razvod između 28 i 32 godine, što je više od 45 odsto zadatog vremenskog roka od 22 godine.

Naravno, pravilo od 37 odsto nije savršeno jer zapravo ne uzima u obzir to da se ukusi osobe mogu promeniti između 18 i 40 godina, kao i da u kasnijim godinama možda traže nešto drugo od partnera u odnosu na to kad su bili mlađi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here