Pexels
Ilustracija

U susret sve toplijim danima i sve jačem sunčevom zračenju najbitnija stvar je priprema svoje kože za nove vremenske uslove, a pre svega kože lica koja je direktno i najviše izložena suncu.

Nega zasnovana na prirodnim preparatima je ključna za prevenciju fleka od sunca, isušivanja lica i drugih problema koji su vidljivi na koži.

Prvi korak ka nezi kože lica je obavezna rutina jutarnjeg umivanja prirodnim preparatima.Čišćenje lica pred spavanje, naročito ako je našminkano, je takođe imperativ.Ukoliko ste lenji i spavate sa šminkom,nemojte se razočarati pojavom bubuljica i proširenih pora.

Piling se ne preporučuje ukoliko imate osetljivu kožu, ali ako imate masnu kožu možete slobodno da se prepustite pilinzima i bićete iznenađeni učinkom.

Drugi korak je piling zasnovan na prirodnim preparatima, odnosno piling od domaćih sastojaka.Ovaj tretman ima za cilj da ukloni mrtve ćelije sa lica. Piling se ne preporučuje ukoliko imate osetljivu kožu, ali ako imate masnu kožu možete slobodno da se prepustite pilinzima i bićete iznenađeni učinkom.

Treći korak je dubinska nega, odnosno dubinsko čišćenje lica uz nanošenje prirodnih preparata za hidrataciju.

Tri prirodna sastojka za negu lica

Ukoliko želite da hranljive i prirodne sastojke vaše lice upije kako treba, neophodno je uraditi dubinsko čišćenje.

Najbolji prirodni sastojak je čaj od kamilice ili žalfije za potrebe parenja lica.Po potrebi možete dodati eterično ulje lavande, ruzmarina, kamilice.

Pore se tom prilikom otvaraju i vi možete bez problema da istisnete mitisere i bubuljice.Uradite piling i nanesite hranljivu kremu.To je savršena prirodna nega lica.

Što se tiče dosadnih mitisera, koristite sledeće prirodne sastojke kako biste ih se rešili.Najdelotvorniji su paradajz, krompir, maska od belanca, ovsena kaša, soda-bikarbona, izmrvljena tableta aspirina pomešana sa vodom i medom.

Dalje, u borbi protiv bora na licu tokom letnjeg perioda je najbolje koristiti esencijalna ulja od smilja, lavande ili magnolije.Esencijalna ulja je dobro pomešati sa biljnim uljima jer su biljna ulja blaža i mogu se direktno nanositi na kožu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here