Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da fudbaler Mesut Ozil može u januaru da napusti klub, ako za njega stigne dobra ponuda.

– Ako se nešto reši ovog meseca, to će biti jer će biti zadovoljne obe strane. Dobro za Mesuta i njegovu budućnost i dobro za klub. U tom slučaju, to će se ostvariti. Ako se to ne dogodi, igrač će ostati kod nas – rekao je Arteta, preneo je Skaj.

Ozilovi menadžeri razgovaraju sa predstavnicima brojnih klubova, među kojima su i Fenerbahče i Di Si junajted, ali je nemački fudbaler rekao da je prioritet da ostane u Arsenalu do leta, kada mu ističe ugovor.

Ozil nije prijavljen za prvi deo sezone u Premijer ligi, a ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu, uprkos tome što je jedan od najplaćenijih fudbalera Arsenala. On ovog meseca može da pregovara sa drugim klubovima o transferu.

– Stalno se donosi mnogo odluka u vezi sa igračima. Da li da igraju ili ne. Znamo da imamo veoma važnog igrača, ključnog igrača u poslednjih nekoliko sezona za klub. Morao sam da donesem odluku da ga izostavim iz ekipe i doneo sam je. Znao sam kakve su posledice. Sada ćemo morati da donesemo novu – naveo je Arteta.

– Moramo da vidimo koja je najbolja opcija za ekipu, za klub i kakve su namere Ozila, moramo da pokušamo da nađemo rešenje za to – dodao je trener londonskog kluba.

Ozilov agent Erkut Sogut rekao je za Skaj da će za “sedam do 10 dana” situacija u vezi sa igračem koji prima nedeljnu platu od 350.000 funti, biti nešto jasnija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here