Tanjug/AP

Šezdesetčetvorogodišnji pacijent koji se u niškom Kliničkom centru leči od Covida 19, napao je medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove

Kako saznajemo, incident se dogodio oko 11 sati na odeljenju intenzivne nege Klinike za infektivne bolesti.

– Pacijent je u vidno uznemirenom stanju pokidao aparaturu na koju je bio priključen, a zatim nasrnuo na lekare i medicinske sestre zadajući im udarce nogama i rukama.

Nakon toga je počeo da beži ka izlazu iz klinike, ali je zahvaljujući intervenciji službe obezbeđenja i medicinskog osoblja savladan i bez povreda vraćen na odeljenje intenzivne nege – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

– Na svu sreću, niko od medicinskog osoblja nije teže povređen, a u ustanovu je pozvan psihijatar kako bi pružio potrebnu pomoć pacijentu koji ih je napao.

Iz uprave niškog Kliničkog centra stigla je najoštrija osuda ovog incidenta.

– U situaciji kada medicinsko osoblje ulaže natčovečanske napore radi spašavanja ljudskih života i očuvanja zdravlja stanovništva, ovakvi događaji su nedopustivi. Uz svo razumevanje za bolest pacijenta i posledice izazvane padom saturacije u krvi usled zaraze korona virusom, moramo da ukažemo da je ovakvo ponašanje krajnje neprihvatljivo.

Apelujemo na građane da imaju razumevanja i poštovanja za ono što ovi ljudi rade, što rizikuju svoj život i svoje zdravlje da bi sačuvali njihovo – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove – O ovom događaju obaveštena je i policija.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime