Pixabay

Jedan pacijent sa Kosova doživeo je gorko iskustvo u privatnoj bolnici u Severnoj Makedoniji, gde je otišao da operiše nogu, prenosi KoSSev priču portala Klan Kosova.

Kako je ispričao na televiziji Klan Kosova, tamošnji lekar mu je operisao drugu nogu, a ne onu za koju su se dogovorili, prenosi KoSSev.

– Iako su svi laboratorijski i drugi testovi magnetne rezonance urađeni, a lekar koji je izvršio operaciju ih je imao na raspolaganju, krajnji rezultat je bio nešto sasvim drugo: umesto leve noge, operisana je desna. To sam primetio kada sam izašao iz operacione sale – navodi Remzi Toćila.

U bolnicu je otišao zbog problema sa manjim bolovima.

– Doktor je, da bi se opravdao, rekao, “video sam da je desna noga povređena zbog leve, jer je pokušao da prebaci težinu na drugu nogu, pa je i desna noga stradala, onda smo na licu mesta odlučili da operišemo desnu nogu, a zatim za dve-tri nedelje i levu” – ispričao je Toćili.

Ovakva odluka lekara, prema njegovim rečima, bila je dovoljna samo da se izvuče iz situacije.

– Odmah posle operacije pitao sam doktora kako je bez ikakvih prethodnih pretraga, kao ni rendgena ili magnetne rezonance, imao hrabrosti da tako nešto uradi bez mog odobrenja. U dokumentima koje sam potpisao pre ulaska na operaciju piše sve o levoj nozi – rekao je.

Toćila je saopštio da je angažovao advokata iz Severne Makedonije i da su podneli tužbu sudu u Skoplju.

– Pokušali smo i preko advokata da nađemo kompromisno rešenje, ali nisu pristali, jedini kompromis im je bio da operaciju leve noge urade bez plaćanja, odnosno besplatno. Na to nisam pristao pošto sam izgubio poverenje – objasnio je Toćila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here