EPA/VALDRIN XHEMAJ
Bedžet Pacoli

Zamenik premijera i ministar inostranih poslova Kosova u ostavci Bedžet Pacoli izjavio je da je Češka potvrdila snažnu podršku Kosovu kao nezavisnoj i suverenoj državi kao i članstvu u EU, NATO i međunarodnim organizacijama.

On kaže da je Češka taj stav potvrdila kroz izjavu njenog ministra inostranih poslova Tomaša Petričeka.

„Naše prijateljstvo i partnerstvo je jako kao kamen. Pozivam sve da na padnu u zamku Beograda da šire vesti koje nemaju nikakve veze sa realnošću. Nema nikakvog povlačenja priznanja Kosova već samo put napred da Kosovo postane snažnije i ravnopravni deo međunarodne zajednice. Zahvalan sam mom kolegi Tomašu Petričeku za njegovu i podršku češkog naroda i Republike Češke“, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Ministar spoljnih poslova Češke je danas izjavio kako njegova zemlja neće promeniti odnos prema nezavisnosti Kosova.

“Vlada Češke, koja je odgovorna za spoljnu politiku, nije promenila stav prema Kosovu ili o nekoj državi Zapadnog Balkana. Mi ćemo nastaviti da podržavamo dijalog između Srbije i Kosova i njihov pu tka Evropskoj uniji“, napisao je češki šef diplomatije na Fejsbuku, odgovarajući tako na izjavu predsednika Češke Miloša Zemana, datu danas u Beogradu, da će preduzeti inicijativu za povlačenje priznanja Kosova od strane njegove Vlade.

2 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime