EPA/Martin Divisek
Bedžet Pacoli

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je drama koju je izazvala vlada Kosova sa pitanjem zabrane platnog prometa u dinarima nepotrebna, i da ne donosi nikakvu korist Kosovu.

Pacoli je, komentarišući poslednje razgovore u Briselu između Srbije i Kosova, a koji su i sazvani zbog pitanja dinara, kazao da nije bilo napretka.

Ukazao je da ukoliko vlada Kosova zauzme stav da se o pitanju dinara neće razgovarati u okviru dijalogu, kako je učinila pre tog sastanka, onda neće poslati ni guvernera Centralne banke Kosova kao posrednika na sastanak u Brisel.

– Desilo se ono što se obično dešava na Kosovu – ljudima se baci prašina u oči govoreći da nema dijaloga o dinaru i pošalje se neko koga ne zna ni hiljadu ljudi na Kosovu da shvate ko je guverner i kakva je njegova uloga. Dakle, proces drame koji ne donosi nikakvu korist za zemlju – rekao je Pacoli.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here