Pacoli pozvao sve da priznaju nezavisnost Kosova

Vestionline, Kosovo-online
6

Kosovski ministar spoljnih poslova u ostavci Bedžet Pacoli, prisustvovao je Konferenciji ministara spoljnih poslova Frankofonskih zemalja, i tom prilikom pozvao sve zemlje da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i podrže njene napore za članstvo u međunarodnim organizacijama.

– Naglasio sam potrebu da međunarodna zajednica nastavi da podržava Kosovo na globalnom nivou kao najvažniji doprinos miru i stabilnosti u regionu, kao i priznavanje konstruktivne uloge koju Kosovo ima”, napisao je Pacoli na svom Fejsbuk nalogu.

Pacoli je poručio da će Kosovo nastaviti da sarađuje sa svim zemljama na prijateljski i kooperativni način.

– Pozivam sve zemlje da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i podrže nas u našim naporima za članstvo u međunarodnim organizacijama – naglasio je on.

Ministar spoljnih poslova Kosova, je na današnjem skupu predstavio dostignuća i posvećenost Kosova misiji Frankofonije.

6 COMMENTS

  1. Kako moze ovaj Siptar da zatrazi nezavisnost
    Kosmeta kada Kosmet nikada nije bio u
    njihovim rukama. Siptari i dalje sanjajte,
    momentalno je u vasim rukama, u nadi da
    necete dugo.

  2. Sto odmah ne reaguju predstavnici Srbije na ovaj javni poziv drzavama za priznavanje nezavisnosti tkz.Kosova*, i izjave da ako oni nastave sa agitacijom za priznavanja,RS ima legitimno pravo da vodi kampanju za nepriznavanje lazne i samoproglasene drzave,a svoje secesionisticke pokrajine Kosovo i Metohija.I da to bude nas zvanicni stav:ako oni,i njima naklonjene zemlje prestanu sa agitacijom,da cemo i mi prestati,ali samo u tom slucaju! Nasi politicari stalno kaskaju za potezima tkz*Kosova,umesto da mi budemo korak ispred njih. Sta je jos potrebno da Siptari urade,da bi nasi zvanicnici konacno shvatili sa kim imaju posla,i da ova nasa kompromisna politika ne donosi rezultate,vec naprotiv steti nasoj pregovarackoj poziciji,za razliku od njihove maksimalisticke politike,koja im donosi rezultate i prednost u pregovorima.

    • Dok jedan poziva na priznavanje ,drugi radi suprotno.Ne zaboravimo da je jedno vreme Jeremic spavao po avione,jurio po svetu moleci da ne priznaju Kosovo , pa nije uspeo.Onda povlacenje Ambasadora iz zemalja koje su prinale Kosovo ,pa nista.Sad je kasno za sve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here