Pajtić: Srbija živi rijaliti “24 sata Vučić”

0

Srbija čekala reforme, dobila dramu, nasilje i turbozaduživanje: Bojan Pajtić
 

"Mi 800 dana čekamo te Vučićeve reforme. Nismo ih dobili. Dobili smo dramu, podgrevanje atmosfere nasilja, turbozaduživanje. Jednom rečju, Srbija živi rijaliti ’24 sata Vučić’ u kome se on za sve pita, a ni za šta ne odgovara", rekao je Pajtić za sarajevski politički nedeljnik "Slobodna Bosna".

 

Prema njegovim rečima, u Vladi Srbije se radom bavi ministar bez radnog staža, evrointegracijama se bavi urednica časopisa "Velika Srbija", a sistemom odbrane – keramičar.

 

"Sve to zna i Vučić. Zato sada ponovo najavljuje rekonstrukciju vlade za januar, kako bi prikrio svoju nesposobnost", ocenio je Pajtić i dodao da aktuelna vlast predvođena Aleksandrom Vučićem nije sposobna da od Srbije napravi uređenu zemlju.

 

"Vučić zna samo dve stvari – da odgovornost prebacuje na prethodnu vlast i da priča bajke – dakle, da daje nova obećanja, iako ni prethodna iz izborne kampanje nije ispunio", poručio je Pajtić.

 

Prema njegovim rečima, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Vojislav Koštunica i Boris Tadić zadužili su se ukupno za 14 milijardi evra, a Vučić se za dve godine zadužio za sedam milijardi evra.

 

Dobro došli u rijaliti "24 sata premijer Vučić"
 

"Ova i prethodna vlada SNS-a i SPS-a nose neslavnu titulu evropskih rekordera u zaduživanju. Troše i na štetni ugovor sa Etihadom, Vlada Srbije subvencioniše preduzeća koja posle rasipaju novac, a oni koji imaju platu veću od 130.000 dinara posle rebalansa budžeta i ukidanja solidarnog poreza praktično će dobijati veća primanja", rekao je Pajtić.

 

Dodao je da je Vučić do sada već promenio "sijaset ministara", a ništa nije uradio.

"Podigao je PDV i smanjio prihode od poreza, a pali su i prihodi od akciza.

Privreda, poljoprivreda, zdravstvo, obrazovanje, pravda i pravna država, sve su to oblasti u kojima je ova vlada potpuno zakazala", rekao je Pajtić.

 

On je optužio vlasti da su svojim neodgovornim izjavama podgrevali atmosferu nasilja protiv Albanaca u Srbiji i ocenio da ekstremističke snage aktuelni režim doživljavaju kao svoj.

 

Pajtić je ocenio da se nasilje prema Albancima dogodilo u Vojvodini, jer se u toj pokrajini promoviše nasilje u odnosu na političke neistomišljenike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here