pixabay.com
Društvene mreže (Foto: Ilustracija)

Pakistan je blokirao pet aplikacija za pronalaženje partnera, uključujući “Tinder” i “Grindr”, zbog njihovog “nemoralnog i nepristojnog sadržaja”.

Državno nadzorno telo za telekomunikacije izjavilo je da je blokiralo pristup “Tinderu”, “Taggedu”, “Skoutu”, “Grindru” i “SayHiju” jer se navedene aplikacije nisu držale lokalnih zakona.

Naime, pakistanska Uprava za telekomunikacije saopštila je kako je obavestila kompanije da uklone usluge upoznavanja, ali da one nisu reagovale na vreme i da su zbog toga blokirane.

Uprava je navela kako aplikacije mogu da se odblokiraju ako počnu da se pridržavaju lokalnih zakona i moderiraju nepristojan i nemoralan sadržaj.

Tinder i Grindr popularni su u Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama, ali ne toliko Pakistanu. U poslednjih 12 mjeseci u Pakistanu je Tinder preuzet 440.000 puta, a u SAD-u 13 miliona puta, piše CNN.

Grindr, koji sebe opisuje kao “najveću aplikaciju na društvenim mrežama za homoseksualce, biseksualce i transseksualce” u zadnjih je godinu dana u Pakistanu preuzet 300.000 puta u poređenju sa skoro dva miliona u Sjedinjenim Državama.

Pakistanska Uprava za telekomunikacije zapretila je blokadom i TikToku, popularnoj aplikaciji za razmenu videozapisa.

U julu je izdala “poslednje upozorenje” TikToku zbog “nemoralnog i vulgarnog sadržaja” koji se može videti u aplikaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here