Crvena zvezda će od petka 18. oktobra do 10. novembra kad počinje naredna reprezentativna pauza odigrati sedam utakmica, pet u prvenstvu i dve u Ligi šampiona.

Tokom tih mesec dana mogle bi da se iskristališu mnoge stvari, pre svega na evropskoj sceni.

Okršaji protiv Totenhema 22. oktobra u Londonu i 6. novembra u Beogradu, približiće ili udaljiće crveno-bele od osmine finala elitnog evropskog takmičenja, odnosno nokaut faze Lige Evrope.

I posle duela sa engleskim timom ništa ipak, neće biti potpuno izvesno hoće li naš prvak i na proleće da se bori za najkvalitetnijim ili bar ekipama iz druge kategorije Starog kontinenta.

Izabranici Vladana Milojevića su pobedom nad Olimpijakosom (3:1) preuzeli drugu poziciju i zadržali sebi dobre šanse do poslednjeg kola kad gostuju u Pireju da se bore za prezimljavanje na evropskoj sceni.

Liga šampiona

22. oktobar: Totenhem – Crvena zvezda

6. novembar: Crvena zvezda – Totenhem

Super liga Srbije

18. oktobar: Crvena zvezda – Rad

26. oktobar: Radnik – Crvena zvezda

30. oktobar: Crvena zvezda – TSC

3. novembar: Proleter – Crvena zvezda

9. novembar: Javor – Crvena zvezda

Zvezda će duele sa Pevcima dočekati sa dva boda više, što se malo ko nadao bez obzira na povoljniji raspored.

Totenhem je u krizi i upravo će protiv crveno-belih pokušati da dođe do prve pobede u Ligi šampiona, jer u suprotnom teško da može da se plasira u nokaut fazu, a kamoli ponovi uspeh iz prošle sezone kad je poražen od Liverpula u finalu.

Našem predstavniku bi osvajanje svakog boda u duelu sa favorizovanom ekipom iz severnog Londona mnogo pomoglo u borbi za evropsku zimu, ali i na planu samopouzdanja pred dolazak Bajerna u Beograd 26. novembra, odnosno odlazak u goste Olimpijakosu u poslednjem kolu, 11. decembra.

Prošlog vikenda naš najtrofejniji klub se probio i na prvo mesto Super lige Srbije, iako ima utakmicu manje.

Još je i neizvesno kad će ekipa sa Marakane uopšte odigrati duel 6. kola protiv Čukaričkog, obzirom da je 30. oktobra planirana 14. runda šampionata.

Seriju domaćih izazova Zvezda kreće u petak protiv Rada, zatim 26. oktobra branilac titule putuje u Surdulicu na dvoboj sa Radnikom. TSC, najprijatnije iznenađenje šampionata biće gost na stadionu „Rajko Mitić” 30. oktobra.

Prvi novembarski izazov za crveno-bele biće Proleter u Novom Sadu trećeg dana sledećeg meseca. Niz ispita biće završen 9. novembra protiv Javora u Ivanjici.

Najmanje što navijači Crvene zvezde očekuju od ljubimaca u narednom periodu je da ostanu na vrhu domaćeg šampionata.

Posle poraza u 161. večitom derbiju crveno-beli su savladali Mačvu (3:1) i Napredak (1:0) i posle kiksa Partizana u okršaju sa Voždovcem (1:2), kao i poraza TSC-a od Radnika (0:1), lider ima dva boda više od Vojvodine i Čukaričkog, tri od TSC-a i četiri od crno-belih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here