EPA/Matteo Corner

Palestinski ambasador u Austriji i predstavnik pri Ujedinjenim nacijama Salah Abdel Šafi izjavio je danas da je Palestina ponovo poslala predlog Savetu bezbednosti UN da je primi u UN.

– Nakon što smo Generalnoj skupštini predstavili predlog za prijem Palestine u UN, kada je odbijen zbog američkog veta… zahtev je ponovo poslat SB UN – rekao je Šafi.

On je dodao da očekuje razgovor sa SB UN o ovom pitanju naredne nedelje, prenose RIA Novosti.

SAD su ranije stavile veto na rezoluciju kojom se preporučuje Generalnoj skupštini da primi Palestinu u UN. Tada su Velika Britanija i Švajcarska bile uzdržane, a ostale članice SB su glasale “za”.

Palestina ima status posmatrača u UN, a do sad su je priznale 143 od 193 članice UN.

Izrael ima status punopravnog člana UN od 1948. godine. Norveška, Španija i Irska najavile su juče da će priznati palestinsku državu 28. maja.

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here