Palma ipak glasa za Deklaraciju o Srebrenici

0

 

Marković je novinarima u Parlamentu rekao da će konsultacije o drugoj deklaraciji, o osudi zločina nad Srbima počinjenim na prostoru bivše Jugoslavije, početi prekosutra, i podsetio da je donošenje te deklaracije bio uslov da njegova stranka podrži osudu zločina u Srebrenici.

 

Palma je dodao da će konsultacije o deklaraciji kojom će biti osuđeni zločini nad Srbima i zvanično na početku današnje sednice najaviti predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović. On je izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti zakazana sednica na kojoj će se raspravljajti o deklaraciji kojom će biti osuđeni svi zločini u bivšoj Jugoslaviji.

 

 

Ranije jutros portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da se danas mora doneti Deklaracija o Srebrenici i da je, ukoliko postoji potreba za doradu tog dokumenta, vladajuća koalicija spremna za kompromis.

 

Ističući da je ta deklaracija mera onoga što je interes Srbije, Trivanova je podsetila da se vladajuća koalicija potrudila da sa svakom političkom grupacijom obavi razgovor i da su sve primedbe uvršćene u tekst tog dokumenta.

Upitana o stavu Jedinstvene Srbije da će poslanici te stranke glasati samo pod uslovom da druga deklaracija kojom se osuđuju svi zločini počinjeni nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije stigne u parlament, Trivanova je izrazila očekivanje da će se i ta deklaracija u narednom periodu naći u skupštinskoj proceduri.

 

Trivanova je u izjavi Radio-televiziji Srbije istakla da ne postoji spor o tom dokumentu između vladajuće koalicije i stranaka Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina, izrazivši uverenje da će i te partije glasati za deklaraciju o Srebrenici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here