Tanjug
Metju Palmer i Aleksandar Vučić

“SAD žele da Srbija i Kosovo normalizuju odnose i tako otvore put ka zajedničkom cilju a to je članstvo u Evropskoj uniji”, izjavio je Metju Palmer za RTV.

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan je u emisiji “Pravi ugao” istakao da za SAD ne postoji pitanje kosovske državnosti i nezavisnosti, koja je nepovratna, već normalizacija odnosa do koje mora doći dijalogom i dogovorom.

– Cilj procesa i tog dijaloga nije forsiranje bilo koje strane radi normalizacije odnosa, već naprotiv, podrška i jednoj i drugoj strani – rekao je on.

– Dogovor koji unapređuje mir i stabilnost je višedimenzionalan i on podrazumeva bezbednosna, politička i neka druga pitanja, kao i problem ljudskih prava i građanskih sloboda i zaštitu kulturnog blaga – precizirao je Palmer.

Govoreći o svom boravku u Prištini, Palmer je rekao da je i tamo bio jasan i da je ukidanje taksi na robu iz Srbije put ka normalizaciji i dijalogu.

– Do rešenja se može doći ukoliko obe strane približe stavove i mi nećemo nikome nametati to rešenje – rekao je Palmer i dodao da Srbija treba da prestane sa aktivnostima koje sprovodi radi delegitimizacije kosovske nezavisnosti, zbog čega su takse i uvedene.

– SAD žele pozitivnu atmosferu, koje sad nema i do nje će se može doći ukoliko Beograd prestane sa delelegitimizacijom kosovske državnosti i nezavisnosti a Priština ukine takse – rekao je Palmer i ponovio da pitanje kosovske nezavisnosti za SAD ne postoji.

Priznanje nije problem koji se brzo i lako rešava i to nije pitanje za medije i televiziju. O tome će se raspravljati za pregovaračkim stolom,  rekao je između ostalog Palmer.

4 COMMENTS

  1. Zameniče sekretarčića!I tebi se jadniku pružila prilika da nekom pripretiš.Svi prete samo ti nikako da dodješ na red.Evo tvoje prilike ili neprilike:šta ti misliš jado.Skinuo si naglavke s rukava pa prošetao malo svetom pa dospeo čak medju uvažene u svetu:šiptariju.I naobećavao,naobećavao,kao da od tebe zavisi da li će bog objaviti kraj sveta.Hajde matiljaro tintu u rike pa piskaraj.

  2. rekao je Palmer i dodao da Srbija treba da prestane sa aktivnostima koje sprovodi radi delegitimizacije kosovske nezavisnosti, zbog čega su takse i uvedene.
    PA TO JE JASAN ODGOVOR AMERI SU STAJALI IZA UVOĐENJA TAKSI
    JER ALBANCI NIŠTA NE RADE BEY AMERIČKIH INSTRUKCIJA
    A SRBIJA NIJE ODOBRILA POSOJANJE BONSDILA
    PA NEKA RUSI NAPRAVE SVOJU BAZU U KOSOVSKOJ MITROVICI
    JA SAM 100% ZA
    I TO JE NAJBOLJE REŠENJE NEKA RUSI OBEZBEĐUJU SRPSKE MANASTIRE ,PODJELA KOSOVA
    TO JE DOGOVOR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here