Tanjug
Metju Palmer

“Pitanje kosovske nezavisnosti za SAD ne postoji”, izjavio je pomoćnik državog sekretara i specijalni američki izaslanik za Balkan, Metju Palmer.

Priznanje kosovske nezavisnosti, dodao je, nije problem koji se brzo i lako rešava, te da to nije pitanje za medije.

Palmer, koji je prethodno u Skoplju i Prištini rekao da Srbija neće biti primljena u članstvo EU dok ne prizna kosovsku nezavisnost, rekao je u emisiji “Pravi ugao” RTV-a, da je priznanje kosovske nezavisnosti tema o kojoj će se raspravljati za pregovaračkim stolom. Tvrdi da je tokom boravka u Prištini prethodnog dana bio jasan kada je rekao da je ukidanje taksi na robu iz Srbije put ka normalizaciji i dijalogu.

– Do rešenja se može doći ukoliko obe strane približe stavove i mi nećemo nikome nametati to rešenje – rekao je Palmer.

Smatra i da Srbija treba da prestane sa aktivnostima koje sprovodi radi delegitimizacije kosovske nezavisnosti, zbog čega su takse i uvedene.

Palmer je rekao da SAD žele da Srbija i Kosovo normalizuju odnose i tako otvore put ka zajedničkom cilju a to je članstvo u Evropskoj uniji. Istakao je da za SAD ne postoji pitanje kosovske državnosti i nezavisnosti, koja je nepovratna već normalizacija odnosa do koje mora doći dijalogom i dogovorom.

– Cilj procesa i tog dijaloga nije forsiranje bilo koje strane radi normalizacije odnosa, već naprotiv podrška i jednoj i drugoj strani – rekao je.

– Dogovor koji unapređuje mir i stabilnost je višedimenzionalan i on podrazumeva bezbednosna, politička i neka druga pitanja, kao i problem ljudskih prava i građanskih sloboda i zaštitu kulturnog blaga – precizirao je Palmer.

7 COMMENTS

    • hahahahahaha je to smesno stvarno sanjajte i dalje tako dok i nis pripada kosovu a dalje se nastavi cak do beogradski pasaluk

  1. Poredjenje Amerike i nacisticke Nemacke za Srbiju ne predstavlja cinjenicu o kojoj treba diskutovati.

  2. Pa ako je tako ,izvolite možete vi to bez Srbije
    Pa oteli ste Indijancima domovinu …zar ne
    Rezolucija 1244 je jasna

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here