EPA/Sergei Ilnitsky
Pamela Anderson

Pamela Anderson poziva predsednika SAD Donalda Trampa da pomiluje Džulijana Asanža, osnivača veb-stranice “Vikiliks” koji je optužen za zaveru u pokušaju da pristupi poverljivom računaru vlade SAD sa bivšom vojnom obaveštajnom analitičarkom Čelsi Mening 2010. godine.

Bivša glumica serije “Čuvari plaže” pojavila se u emisiji “Mornings with Maria”, gde je pričala sa voditeljkom Marijom Bartiromom razgovarala o svojim novim poslovnim partnerstvima ali i o Asanžovom slučaju.

Andersonova, koja je ranije posećivala Asanža u zatvoru u Velikoj Britaniji, rekla je da je gledanje njegovog sudskog postupka bilo teško.

– Teško mi je palo da gledam kako ga onako razapinju. Ja ga znam kao tako blagog, vaspitanog, slatkog čoveka i čini najbolje što može – rekla je Andersonova voditeljki.

Iako je Andersonova primetila da ne zna kakav će biti ishod predstojećih predsedničkih izbora, rekla je da bi volela da Tramp pomiluje Asanža.

– Nadam se da će predsednik Tramp pomilovati Džulijana Asanža. To je moja želja – rekla je.

Po završetku gotovo četiri nedelje saslušanja dokaza za njegovo izručenje SAD na sudu u londonskom Ould Bejliju, okružni sudija Vanesa Baratser rekla je prošle nedelje da će odluku doneti 4. januara.

– Ako se ne podnese dodatni zahtev za kauciju između ovog trenutka i 4. januara, ostaćete u pritvoru iz istih razloga koji su vam dati ranije – rekla je sudija Baratser Asanžu, koji je sedeo iza sigurnosnog paravana u zadnjem delu suda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here