pixabay.com

Situacija sa pandemijom koronavirusom liči na probu biološkog rata, izjavio je dečji hirurg, dr sci. med. Leonid Rošalj.

– Kada analiziram trenutnu situaciju, shvatam da je ovo proba biološkog rata. Ne kažem da je ovaj virus napravio čovek, nema dovoljno osnova za ovakve tvrdnje, a i ja nisam virolog. Ali ovo je testiranje zdravstvenog sistema, uključujući i biološku zaštitu zemlje – istakao je Rošalj u intervjuu za „Forbs“.

On ukazuje na to da virus ne poznaje granice i da je nemoguće predvideti širenje epidemije, jer se ljudi iz različitih zemalja drugačije ponašaju, uprkos svim ograničenjima.

Prema rečima Rošalja, u Rusiji su se u borbu protiv koronavirusa uključili svi, uključujući i predsednika i vladu.

Ruski lekar smatra da je niska stopa smrtnosti u zemlji povezana sa pravovremenim uvođenjem ograničenja ulaska u zemlju i merama unutrašnje kontrole.

Rošalj poručuje da je neophodno nastaviti sa nošenjem maski i rukavica, da ne treba slati prehlađenu i bolesnu decu u vrtiće, da treba poštovati sanitarne mere u preduzećima, zabraniti dolazak na posao radnicima koji se ne osećaju dobro i sprovoditi testiranje na koronavirus

– Koronavirus testira izdržljivost čovečanstva i to kako bismo podneli ozbiljnu biološku katastrofu – zaključuje lekar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here