M. Ninović
Uželeli se lopte: Ekipa "svetaca" na prošlogodišnjem "Karađorđevom" kupu

U srpskom fudbalskom klubu “Sveti Đorde” u Brizbejnu situacija nimalo nije sjajna. Klub se u ovoj izolaciji zbog virusa korona suočava sa velikim iskušenjima – kako opstati i preživeti dok traje ova nezapamćena “oluja”.

Zak Popov, jedan od članova uprave ovog srpskog kluba u Brizbejnu, za “Vesti” je donekle predstavio aktuelnu situaciju:

– Svi smo u izolaciji. Treninga nema. Svi igrači su dobili program rada od svojih trenera kako bi individualno, kod svojih kuća, donekle održavali preko potrebnu kondiciju.

Popov iznosi probleme sa kojima se ovaj srpski fudbalski kolektiv ovih dana prvi put od osnivanja suočava.

– Kad je reč o fudbalu u Kvinslendu, zvanično su otkazane sve aktinosti do 30. juna. Zabranjeno je svako okupljanje fudbalera, trenera, pa i nas članova uprave. Pojedini članovi našeg kluba s vremena na vreme obilaze teren i klupske prostorije, manje-više vršimo čišćenje i potrebno održavanje samog terena – kaže naš sagovornik i dodaje: – Nadležni organi su odredili pauzu do 30. juna, a kako će se situacija tada odvijati ostaje da sačekamo i vidimo.

Popov nastavlja:

– Ova situacija je izuzetno teška, kako za naš, tako i za sve ostale klubove. Prihoda niotkuda. Kuhinja i bar, koji su jedan od naših izvora finansija, od uvođenja restriktivnih mera su zatvoreni. Nema ni registracija fudbalera. Glavni izvor finansiranja našeg kluba bila su sredstva sponzora, ali sad ni oni nisu u mogucnosti da pomognu jer su takođe stali sa radom i nemaju prihoda. Računi dolaze sa svih strana, sve to treba da se plati. Fudbalskoj federaciji još nismo izmirili godišnju registraciju kluba i obavezno osiguranje za sve fudbalere, što je uobičajena obaveza uoči početka svake nove sezone. Sada nismo mogli sve to da ispunimo iz razumljivih razloga, jer nemamo ama baš nikakvih prihoda – kaže član uprave FK “Sveti Đorde” iz Brizbejna Zak Popov.

Vera u bolje dane

Sagovornik “Vesti” napominje:

– Borimo se, kao i svi ostali klubovi, firme i vlasnici biznisa željno očekujemo da ovo ludilo prođe. Svi u klubu se nadamo da će sezona početi u julu, a završiti se u novembru ove godine. Verujemo i da ćemo preživeti ovu krizu koja se ne pamti na ovim prostorima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here