EPA/Antonio Pedro Santos
Papa Franja

Papa Franja je u intervjuu za španski list “Vida Nueva” rekao da se radi na poseti Kosovu, ali nije precizirao kada bi poseta mogla da usledi.

Papa Franja je rekao da neće ići ni u jednu veliku zemlju u Evropi, dok “ne završi sa malima”.

– Ne idem ni u jednu veliku evropsku zemlju dok ne završim sa malim. Počeo sam sa Albanijom i iako sam otišao u Strazbur, nisam otišao u Pariz. Iako ću ići u Marsej, neću u Pariz – rekao je papa.

Na pitanje da li ima planirana putovanja osim zvanično najavljenih, poglavar Rimokatoličke crkve je otkrio.

– Radimo i na poseti Kosovu, ali to nije definisano – rekao je papa Franja.

Krajem juna papa je primio premijera Kosova Aljbina Kurtija u Vatikanu.

5 COMMENTS

  1. Je li bre Drazo – koji ti je taj “sveti pavle srbski”? Jel’ ti to njemu ili papi Franji kazes dobro nam ne dosli?

  2. Vatikan nije priznao Kosovo kao nezavisnu državu iako je zakuvao raspad Jugoslavije !!! O poseti pape Kosovu i Metohiji odlučuje Sinod Srpske pravoslavne crkve, a ne Kurti !!! Zna to papa Francisko odlično – neće on tamo sedeti sa muslimanima, nego će raditi na koheziji srpske pravoslavne i katoličke crkve u okviru anti-ruske propagande !!! Albanci su samo objekat preko koga veliki ostavruju svoje ciljeve u Srbiji !!!

  3. Patrijarh ga nije zvao.Nepozvan se ne dolazi u nasu zemlju.Ali to nije njemu problem on i njegovi saborci kricili su put kasetnim bombama i osiromasenim uranijumom.Zato sto tako rade crkve su im prazne a svesenstvo posrnuli u pederastiju i pedofiliju.Otpadnici.

  4. Vrlo neukusno je doci nepozvan u Srbiju. Ali eto – trubimo od 1999 da je Kosovo Srbija, samo se nesto i ne vidi da je to nasa kolevka. Dolaze ko ‘oce i kad i kako god hoce.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here