EPA/Bienvenido Velasco
Papa Franja

Za vreme uskršnjeg bdenja u bazilici “Svetog Petar” u Rimu, papa Franja poručio je vernicima da je “uvek moguće početi ispočetka, jer uvek postoji novi život”, prenosi agencija Ansa njegove reči, koje su upućene ne samo vernicima nego i svima koji prolaze teške dane u drugoj godini pandemije Covida-19.

– U ovim mračnim mesecima pandemije osećamo se blizu Gospoda koji je uskrsnuo, i koji nas poziva da ne izgubimo nadu – poručio je papa Franja.

Papa poziva i upućuje ne samo na novi početak, već i da se “otvaraju novi putevi tamo gde se čini da ih nema, i da se ide, ako treba, i protiv plime i već viđenog”.

Uskršnje bdenje održano je uz strogo poštovanje anti-covid mera, i počelo je, zbog policijskog časa ranije nego obično, a prisustvovao je veoma mali broj vernika, koji su pre službe prošli sve mere kontrole.

Uskrsni ciklus slavlja, koji predvodi papa Franja završava se danas misom u Bazilici “Svetog Petra” u Rimu, blagoslovom i na kraju vekovnom tradicijom objave papine poruke “Urbi et Orbi”.

1 COMMENT

  1. “početi ispočetka” са Титовим братством-јединством? До следеће боље прилике за Усташе Католичке цркве? Не дај Боже да Монтенегро престане са певањем Томпсонове Чавоглаве.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here