EPA
Papa Franja

Sekretar za odnose sa državama u Državnom sekretarijatu Vatikana Pol Ričard Galager preneo je danas članovima Predsedništva BiH da papa Franja pokazuje veliko zanimanje za društveno-političku situaciju u ovoj zemlji i snažno podržava suživot u BiH, kao i da je istakao da su različitosti bogatstvo.

Galager je to rekao u razgovoru s članovima Predsedništva BiH predsedavajućim Željkom Komšićem i članovima Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, njenom putu ka EU, za koji postoji koncenzus i o demografskoj situaciji i društvu BiH.

Članovi Predsedništva BiH zahvalili su za materijalnu, duhovnu i političku pomoć i podršku koju Vatikan trideset godina upućuje građanima BiH, kao i što u svom delovanju zagovara međureligijski dijalog, toleranciju i ravnopravnost pripadnika svih konfesija, saopšteno je iz Predsedništva BiH, prenosi Tanjug.

Konstatovano je da su odnosi BiH i Vatikana izuzetno dobri i prijateljski, s prostorom za dodatno jačanje i intenziviranje.

Galager je u četvorodnevnoj poseti BiH tokom koje će posetiti tri sedišta biskupa – u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here