pixabay.com

Najmanje 75 zatvorenika, većinom članova ozloglašene brazilske kriminalne grupe, pobegla su iz zatvora u pograničnom gradu u Paragvaju, zbog čega je odmah smenjen upravnik zatvora.

Zvaničnici su saopštili da su otkrili tunel, koji su zatvorenici iskopali tokom operacije za koju su, kako se sumnja, zatvorski zvaničnici znali, kao i da je u ćelijama pronađeno skoro 200 vreća punih zemlje.

“Nemoguće je da niko ništa nije video sve ovo vreme. Ovo se nije desilo za jedan dan ili jednu noć”, izjavila je ministarka pravde Sesilija Peres, prenosi AP.

Peres je novinarima rekla da je pored upravnika zatvora u gradu Pedro Huan Kabaljero, u blziini granice sa Brazilom, otpušteno još šest zatvorskih zvaničcnika, dodaje Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Euklides Akevedo rekao je u saopštenju da je moguće da je tunel bio varka kako bi se pokrila umešanost zatvorskih zvaničnika, kao i da je moguće da je mnogim zatvorenicima dozvoljeno da izađu iz zatvora kroz glavnu kapiju.

Akevedo je rekao da većinu pobeglih zatvorenika čine članovi Prve komande prestonice, najveće brazilske kriminalne organizacije.

Pogranična oblast u blizini grada Pedro Huan Kabaljero smatra se tranzitnom tačkom za krijumčarenje droge i druge kriminalne aktivnosti bandi, poput Prve komande prestonice i Crvene komande.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here